; ;

Politik og analyser

Her kan du følge med i, hvilke aktuelle udviklinger og dagsordener, Dansk Erhverv aktuelt ser inden for erhvervsudviklingen samt hente aktuelle politiske analyser og undersøgelser.

Fokusområder

På agendaen lige nu

Seneste analyser

25-09-2023 09:01:21

Stort arbejdsudbudspotentiale for pårørende til personer med kroniske sygdomme

Antallet af personer med en række kroniske sygdomme er steget mere end den samlede befolkning i de sidste 10 år. I takt med at antallet af personer med en kronisk sygdom stiger, stiger antallet af pårørende også. Arbejdsmarkedsdeltagelsen for pårørende til personer med en kronisk sygdom er lavere end for personer, der ikke er pårørende. Samlet set trækker otte kroniske sygdomme knap 15.600 fuldtidsbeskæftigede pårørende ud af arbejdsstyrken – og flertallet af disse pårørende er døtre og mødre. Bedre behandling af kronikerne giver dermed potentiale til et øget arbejdsudbud og mere lighed på arbejdsmarkedet blandt pårørende.

Læs mere

19-09-2023 11:10:00

Kønsdiversitet i virksomheders ledelse

Gennem de seneste år har der været et stigende fokus på at øge andelen af kvinder i danske virksomheders ledelser og bestyrelser. Dansk Erhvervs analyse viser, at kvinder fortsat er underrepræsenterede som ledere, både i direktioner og i bestyrelser - også når vi kigger på tværs af brancher. Der er altså stadig et stykke vej til balanceret kønsrepræsentation, og Danmark halter fortsat efter vores nordiske naboer.

Læs mere

18-09-2023 10:20:36

Stigende fødevarepriser er ikke lig profit for dagligvarekæderne

De danske forbrugerpriser stiger fortsat. Det gælder også fødevarepriserne, der i august steg med 4,6 pct. ift. året før. De stigende fødevarepriser er dog ikke lig ren profit for dagligvarekæderne – snarere tværtimod. De er derimod en konsekvens af stigende producentpriser.

Læs mere

Nyheder fra Dansk Erhverv