Politik og analyser

Her kan du følge med i, hvilke aktuelle udviklinger og dagsordener, Dansk Erhverv aktuelt ser inden for erhvervsudviklingen samt hente aktuelle politiske analyser og undersøgelser.

Fokusområder

På agendaen lige nu

Seneste analyser

11-01-2021 11:14:42

Grænsehandelesanalyse 2020

Den dansk-tyske grænse har været lukket på grund af coronakrisen, og danskerne har derfor ikke grænsehandlet, som de plejer. Analysen fra Dansk Erhverv viser, at omsætningen af nydelsesmidler i de danske butikker steg med 10-16 pct. som følge af grænselukningen i foråret 2020. På et år vil et tilsvarende løft betyde en meromsætning på 3,5-5,8 mia. kr. i de danske butikker og merindtægter fra moms og punktafgifter på 1,2-1,9 mia. kr. til den danske statskasse.

Læs mere

08-01-2021 12:08:56

Mere hjemmearbejde kan give gevinster for 14,2 mia. kr. om året

Mange danskere har vænnet sig til en ny digital arbejdsvirkelighed med videokonferencer og online møder. Hjemmearbejde har på mange måder bestået som arbejdsform under forårets nedlukning. Dansk Erhverv har derfor undersøgt de samfundsøkonomiske effekter ved øget hjemmearbejde på den anden side af coronapandemien.

Læs mere

17-12-2020 12:45:33

Danskerne indretter julehandlen efter coronarestriktionerne

Stigende smittetal og nye restriktioner er overskrifterne for årets december og dermed også årets julehandel. Rigtig mange danskere forventer dog stadig at købe julegaver – både online og i de fysiske butikker. Dansk Erhverv har derfor undersøgt danskernes forventede adfærd i forbindelse med årets julehandel. Analysen viser, at de fleste danskere vil ændre adfærd for at efterleve coronaforholdsreglerne, når de køber årets julegaver.

Læs mere

Dansk Erhverv på Twitter

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Politik

Få de seneste politiske nyheder fra Dansk Erhverv

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.