Politik og analyser

Her kan du følge med i, hvilke aktuelle udviklinger og dagsordener, Dansk Erhverv aktuelt ser inden for erhvervsudviklingen samt hente aktuelle politiske analyser og undersøgelser.

Fokusområder

På agendaen lige nu

Seneste analyser

I dag 13:23

Danskernes forventede forbrug af flyrejser efter coronakrisen

I over et år har efterspørgslen på flyrejser været stærkt reduceret pga. coronakrisen, og i 1. kvartal 2021 var der 92 pct. færre passagerer fra danske lufthavne end i samme kvartal 2019. Dansk Erhverv har undersøgt danskernes forventede forbrug af flyrejser efter coronakrisen. Analysen viser, at nogle danskere forventer at flyve mere, mens andre forventer at flyve mindre efter coronakrisen. Netto vil 9 pct. af danskerne flyve mere efter coronakrisen i forhold til før, men samlet set er der ikke markant flere, der vil flyve mindst én gang om året. Lufthavne og flyselskaber kan dermed ikke nødvendigvis forvente en ketchup- effekt, når coronakrisen er slut.

Læs mere

I dag 12:53

Restriktioner skubber passagerkapacitet i turistbusser under grænsen for levedygtig drift

Dansk Erhverv har undersøgt passagerkapaciteten pr. tur i turistbusser før og under coronarestriktionerne. Vi har også undersøgt, hvad kapaciteten skal op på, for at driften bliver levedygtig igen. Undersøgelsen viser, at passagerkapaciteten i turistbusser i dag i gennemsnit ligger 45 pct. under den kapacitet, som er nødvendig for at holde driften levedygtig. Tal fra Dansk Person Transport viser, at næsten halvdelen af turistbusselskaberne mistede over 80 pct. af deres omsætning i 2020 sammenlignet med 2019.

Læs mere

I går 14:37

Adgang til kapital er største barriere for vækst i startups

Iværksætteri og vækstvirksomheder bidrager til fremtidens arbejdspladser. Dansk Erhvervs analyse viser, at adgang til kapital er den største barriere for vækst i danske startups. Det er desuden en barriere for flere danske startups i forhold til svenske startups.

Læs mere

Dansk Erhverv på Twitter

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.