Politik og analyser

Uddannelse og forskning

Danmark og danske virksomheder investerer betydelige beløb i uddannelse og forskning. Men det gør andre lande også. Derfor er det vigtigt, at pengene især bliver investeret i de områder, der skaber størst vækst og beskæftigelse. Dansk Erhverv vil gerne styrke uddannelses- og forskningsindsatsen yderligere, så virksomhederne får lettere adgang til velkvalificeret arbejdskraft og viden.

Politisk område

Danmark har overordnet set et godt uddannelsessystem, der sikrer kloge medarbejdere, der samtidig har gode muligheder for at omskole sig i takt med forandringer på arbejdsmarkedet.

Fokus på fremtidens arbejdsmarked
Vi har alle et personligt ansvar for at følge med udviklingen på arbejdsmarkedet. Men den hastige teknologiske udvikling skaber et behov for at sikre, at vores uddannelsessystem er orienteret mod fremtidens arbejdsmarked.

Især it-kompetencer er en mangelvare
Adgangen til de rette kompetencer er helt afgørende, hvis dansk erhvervsliv skal kunne udnytte teknologiens potentiale. I dag har dele af uddannelsessystemet svært ved at følge med efterspørgslen på arbejdsmarkedet. Der mangler især it-kompetencer i bred forstand, hvilket risikerer at svække Danmarks muligheder i den digitale omstilling. For at høste alle frugter skal vi dog ikke kun satse på digitalisering ét sted i uddannelsessystemet – vi skal digitalisere hele vejen fra folkeskolen til voksen- og efteruddannelsessystemet.

Damvad-IKT-rapport - Danske styrkepositioner og kompetencebehov

pdf

Download

Forskning i danske styrkepositioner
På forskningsområdet skal Danmark turde at satse på vores styrkepositioner. Både der, hvor vi allerede er i front internationalt, og nye områder, der kan hjælpe de virksomheder, der allerede fylder noget i økonomien og beskæftigelsen.

Mere end 20 milliarder på offentlig forskning
Danmark bruger mere end 20 mia. kr. årligt på det offentlige forskningsbudget. Dansk Erhverv ønsker systematiske analyser af, om det lykkes at forvandle forskningsviden og resultater til innovation, vækst eller produktivitet.

Perspektiv 2017 nr. 10 - Digitalt nødråb - Vores uddannelser klæder os ikke godt nok på

pdf

Download

Hvor er de gode gymnasier?

Dansk Erhverv gennemfører hvert år en stor undersøgelse af samtlige danske gymnasier - her kan du se resultaterne: Hvor godt er dit gymnasium? (offentliggøres 29. juni 2018).

 

 

På agendaen lige nu

Uddannelsespolitisk

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil
Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Uddannelse

Få Dansk Erhvervs nyhedsbrev om uddannelse

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.