Politik og analyser

EU og globalisering

Danmark er en handelsnation – og handel med resten af verden er en grundsten i vores velstand. Dansk Erhverv arbejder dagligt for at forbedre erhvervslivets vilkår og lovgivningen på EU’s indre marked. Vi har fokus på handelsbetingelser i WTO-regi og EU’s frihandelsaftaler med resten af verden.

Politisk område

Mød EU-chef Lasse Heidemann på twitter:

En del af verdens største marked
Danmark skal være medlem af EU. Det skal vi, fordi det giver danske virksomheder adgang til verdens største marked – det indre marked. Med fælles regler og gensidig anerkendelse kan danske virksomheder let levere deres services og varer til kunder i hele EU. Samtidig øger det konkurrencen fra europæiske virksomheder ind i Danmark, hvilket sikrer større kvalitet til bedre priser for danske aftagere og forbrugere. Samlet set skaber det velstand i EU – også i Danmark.

Vi skal handle endnu mere internationalt 

Gennem WTO og EU’s frihandelsaftaler har danske virksomheder i høj grad adgang til at handle med resten af verden. Globalt set er tolden på varer faldet fra ca. 40 % til ca. 5 %. Der er dog fortsat store markeder, som er lukkede eller overbeskyttet, og protektionisme i mange former vinder frem i disse år. Hvis verden og Danmark skal blive rigere, er yderligere handelsliberaliseringer den mest effektive og socialt ansvarlige måde at gøre fremskridt.

Dansk Erhvervs EU-politik

pdf

Download

På agendaen lige nu

Kontakt

EU og International

Lasse Hamilton Heidemann

EU- og International Chef
Medarbejderprofil
EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet International Handel

Få seneste nyt om International Handel

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.