EU og globalisering

Danmark er en handelsnation – og handel med resten af verden er en grundsten i vores velstand. Dansk Erhverv arbejder dagligt for at forbedre erhvervslivets vilkår og lovgivningen på EU’s indre marked. Vi har fokus på handelsbetingelser i WTO-regi og EU’s frihandelsaftaler med resten af verden.

Politisk område

Mød EU-chef Lasse Heidemann på twitter:

En del af verdens største marked
Danmark skal være medlem af EU. Det skal vi, fordi det giver danske virksomheder adgang til verdens største marked – det indre marked. Med fælles regler og gensidig anerkendelse kan danske virksomheder let levere deres services og varer til kunder i hele EU. Samtidig øger det konkurrencen fra europæiske virksomheder ind i Danmark, hvilket sikrer større kvalitet til bedre priser for danske aftagere og forbrugere. Samlet set skaber det velstand i EU – også i Danmark.

Vi skal handle endnu mere internationalt 

Gennem WTO og EU’s frihandelsaftaler har danske virksomheder i høj grad adgang til at handle med resten af verden. Globalt set er tolden på varer faldet fra ca. 40 % til ca. 5 %. Der er dog fortsat store markeder, som er lukkede eller overbeskyttet, og protektionisme i mange former vinder frem i disse år. Hvis verden og Danmark skal blive rigere, er yderligere handelsliberaliseringer den mest effektive og socialt ansvarlige måde at gøre fremskridt.

Dansk Erhvervs EU-politik

pdf

Download

På agendaen lige nu

Kontakt

EU og International

Lasse Hamilton Heidemann

EU- og International Chef
Medarbejderprofil
EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil