{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}} ({{f.results}})
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{Description}}
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Danmark er en handelsnation – og handel med resten af verden er en grundsten i vores velstand. Dansk Erhverv arbejder dagligt for at forbedre erhvervslivets vilkår og lovgivningen på EU’s indre marked. Vi har fokus på handelsbetingelser i WTO-regi og EU’s frihandelsaftaler med resten af verden.
21-06-2022 20:59:44
03-06-2022 15:24:31
Nyt forslag til EU-retsakt skal styrke den europæiske dataøkonomi, styrke europæiske innovation og forbedre reglerne for deling af data. EU-Kommissionen offentliggjorde den 23. februar EU Data Act, der søger at forny EU’s datastrategi for at forberede sig på fremtiden og potentielle udfordringer, som en del af strategien ”A Europe fit for the Digital Age”.
Læs mereEn del af verdens største marked
Danmark skal være medlem af EU. Det skal vi, fordi det giver danske virksomheder adgang til verdens største marked – det indre marked. Med fælles regler og gensidig anerkendelse kan danske virksomheder let levere deres services og varer til kunder i hele EU. Samtidig øger det konkurrencen fra europæiske virksomheder ind i Danmark, hvilket sikrer større kvalitet til bedre priser for danske aftagere og forbrugere. Samlet set skaber det velstand i EU – også i Danmark.
Vi skal handle endnu mere internationalt
Gennem WTO og EU’s frihandelsaftaler har danske virksomheder i høj grad adgang til at handle med resten af verden. Globalt set er tolden på varer faldet fra ca. 40 % til ca. 5 %. Der er dog fortsat store markeder, som er lukkede eller overbeskyttet, og protektionisme i mange former vinder frem i disse år. Hvis verden og Danmark skal blive rigere, er yderligere handelsliberaliseringer den mest effektive og socialt ansvarlige måde at gøre fremskridt.