Politik og analyser

CSR

Dansk Erhverv arbejder for, at CSR bliver konkret og relevant for virksomhedens forretning, så det styrker virksomhedens vækst og konkurrencekraft.

Politisk område

CSR skal kobles til forretningen

For Dansk Erhverv er det afgørende, at arbejdet med CSR kobles til virksomhedens forretning, så det styrker virksomhedens vækst og konkurrenceevne, og ikke bliver en administrativ byrde. Endvidere ønsker vi et øget fokus på at styrke virksomhedernes muligheder for at koble CSR til forretningsudvikling og innovation.

CSR bør basere sig på internationale standarder og retningslinjer
Dansk Erhverv støtter, at CSR-arbejdet baseres på internationale standarder og retningslinjer, som sikrer en fælles spillebane på tværs af globale værdikæder og markeder.

Virksomhederne former selv deres CSR-indsats
Det skal være virksomhederne selv, der vurderer, hvordan de bedst kan arbejde med CSR inden for rammerne af de internationale principper og nationale lovgivninger.

Behov for at sikre gode rammevilkår og styrke kompetencer
Danske virksomheder er på internationalt plan godt med på CSR-området. Dog er der fortsat behov for at sikre gode rammevilkår og styrke kompetencer, især for små og mellemstore virksomheder. Dansk Erhverv mener, at myndighederne her har en forpligtelse til at give konkret viden og værktøjer, som kan styrke virksomhedernes CSR-arbejde, gerne med fokus på sektorbestemte initiativer.

Internationalt samarbejde skal løfte vilkår i produktionslande
Gennem handel og indkøb af varer er danske virksomheder med til at skabe arbejdspladser og økonomisk udvikling nationalt og internationalt. Det er en kompleks opgave at sikre, at miljø og arbejdsforhold hos leverandører i globale værdikæder er i orden. Dansk Erhverv mener, at regeringen gennem sit mandat bør påvirke lokale regeringer til at etablere det rette fundament for ordentlige arbejds- og miljøforhold i deres respektive lande.

På agendaen lige nu

Dansk Erhverv på Twitter

Kontakt

Hør mere om CSR

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Malene Thiele

CSR -chef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet CSR

Få nyheder om CSR

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.