04-11-2020 15:17:51
Regional Erhvervsudvikling
Dansk Erhverv arbejder for, at de regionale og kommunale rammevilkår fremmer servicevirksomhedernes konkurrencekraft og internationalisering. Der skal være konkurrencefremmende og ensartede vilkår, for at drive virksomhed i hele landet, herunder god fysisk og digital infrastruktur, øget konkurrenceudsættelse og færre administrative byrder for erhvervslivet.
Nyheder fra Dansk Erhverv
06-10-2020 05:00:00
Taler vi lidt for meget om at bruge pengene, og lidt for lidt om at tjene dem?
I dag samles vores folkevalgte på Christiansborg til Folketingets åbning. En ganske særlig dag i dansk politik, som vi i Dansk Erhverv følger tæt med i. På de sociale medier bruger vi åbningsdagen til at spørge, om vi i dansk politik taler lidt for meget om at bruge pengene, og lidt for lidt om at tjene dem?
Læs mereFølg Dansk Erhverv
Hurtigere, højere, stærkere - sammen med erhvervslivet
Dansk Erhverv arbejder for at øge erkendelsen af servicesektorens samfundsmæssige betydning hos politikere, embedsværket, medier og i befolkningen. Vi tager udgangspunkt i virksomhedens lokale, regionale, nationale og globale situation. Derfor følger vi også aktivt med i regional- og lokalpolitiske emner, der har betydning for virksomhedernes konkurrenceevne, og arbejder aktivt for at fremme deres konkurrencekraft.
Kommunernes erhvervspolitik
Det er afgørende, at kommunerne prioriterer og formulerer en erhvervspolitik, der fremmer vækst- og konkurrencekraften i serviceerhvervene, og som dermed understøtter den strukturelle erhvervsudvikling. Den kommunale erhvervspolitik skal ligeledes etableres i samspil med de øvrige kommuner samt med opmærksomhed på den begyndende etablering af vækstcentre i Danmark, således at der ikke skabes uhensigtsmæssig konkurrence kommunerne i mellem, men at der til gengæld etableres konstruktive samarbejder til fordel for virksomhedernes konkurrenceevne. Det er samtidig nødvendigt at erkende og inddrage de kulturelle rammebetingelsers betydning som forudsætning for tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft.
Virksomhedernes forudsætning for at være effektive og produktive forudsætter, at kommunernes myndighedsudøvelse, godkendelser og lignende sker rettidigt og effektivt. Derfor arbejder Dansk Erhverv for, at den kommunale erhvervsservice organiseres med "én indgang" ud fra god kundeforståelse. Den kommunale erhvervsservice skal tillige være forberedt på at servicere og møde internationale virksomheder.
Lokal og regional repræsentation
Dansk Erhvervs mere end 170 lokale og regionale repræsentanter bidrager, gennem deres plads i de forskellige fora, til at fremme Dansk Erhvervs medlemmers interesser og vilkår. Repræsentanternes daglige virke som virksomhedsledere, giver dem et solidt og kvalificeret afsæt, for at forstå de udfordringer virksomhederne står overfor – og ikke mindst for at bidrage med kompetente og perspektivrige anbefalinger på disse udfordringer. Repræsentanterne fungerer i uformelle netværk med hinanden på tværs af regioner og fora – og i samspil med Dansk Erhvervs sekretariat.
Nedenfor kan du se Dansk Erhvervs lokale repræsentation, inddelt i Business Regions
Business Region Esbjerg
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region Fyn
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region Greater Copenhagen
Kort over repræsentation - Region Sjælland
Kort over repræsentation - Region Hovedstaden
Lokal repræsentation
Business Region Trekantområdet
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region MidtVest
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region Aarhus
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region North
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
Business Region UdviklingsRåd Sønderjylland
Kort over repræsentation
Lokal repræsentation
På agendaen lige nu
Kontakt

Niels Milling
Underdirektør, MPA