; ;
Gemt

Danskerne bakker op om private leverandører af rengøring i kommunerne

Private leverandører må gerne tjene penge på rengøring i kommunerne, så længe kvaliteten er den samme. Sådan siger fire ud af fem danskere i Dansk Erhvervs undersøgelse.

Analyse

DECEMBER 2021

Private virksomheder har ansvaret for rengøring flere steder i det offentlige
Rengøring er en daglig tilbagevendende opgave – også i det offentlige, hvor det mange steder er private virksomheder, der har ansvaret for rengøringen. Private virksomheder løfter dermed dagligt en vigtig opgave for det offentlige.

Forud for, at de private virksomheder leverer servicen, går oftest et udbud, som virksomhederne har vundet, fx fordi de kan levere servicen bedst til prisen. Traditionelt har pris fyldt meget i diskussionen af offentlig-privat samarbejde indenfor rengøringsområdet. Men de seneste år har der også været meget debat om, hvorvidt private virksomheder må tjene penge på at løse opgaver for det offentlige.

Fire ud af fem danskere mener, at det er okay, at private virksomheder tjener penge på rengøringen i det offentlige
Dansk Erhverv har derfor undersøgt danskernes holdning til private leverandører af rengøring i kommunerne.

Vi har bedt danskerne forestille sig, at to leverandører af rengøring – en offentlig og en privat – udfører den samme opgave. Begge leverandører leverer lige høj kvalitet, men den private leverandør kan udføre opgaven til en lavere pris end den offentlige leverandør.

Undersøgelsen viser, at fire ud fem (80 pct.) danskere mener, at det er okay, at den private leverandør tjener penge på at udføre rengøringen. 13 pct. mener ikke, at det er okay, mens 8 pct. ikke ved det.

Danskerne bakker op om private leverandører af rengøring i kommunerne

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom
Offentlig-privat samarbejde

Malene Jæpelt

Chefkonsulent
Medarbejderprofil