Gemt

Krise i sektoren for persontransport

En undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemmer med persontransport viser, at ingen af virksomhederne med udenlandsk persontransport forventer en normalisering af denne del af forretningen i 2021. Det på trods af, at rejsevejledninger og restriktioner i disse tider revurderes jævnligt både i Danmark og i udlandet. Målt på passagerer har virksomhederne i gennemsnit transporteret 93 pct. færre personer den seneste måned end i en typisk måned før corona.

Analyse

Juli 2021

Under coronakrisen har sektoren for persontransport været underlagt flere krav og restriktioner. Det gælder blandt andet afstandskravet i det offentlige rum og skærpelsen af ind- og udrejse. Selvom genåbningen af samfundet betyder en normalisering af omsætningen på tværs af flere brancher, kigger branchen for persontransport ind i tider, hvor fortsatte restriktioner og kunders ændrede adfærd kan ramme omsætningen.

Dansk Erhverv har derfor undersøgt, i hvilken grad sektoren for persontransport er ramt i dag, og hvilken virkelighed de ser ind i efter coronakrisen. Virksomhederne i undersøgelsen dækker over lufthavne, virksomheder med turistbuskørsel og taxiselskaber.

Undersøgelsen viser, at der er lange udsigter til en normalisering af den samlede persontransport fordelt på hhv. national og udenlandsk persontransport.

Krise i sektoren for persontransport

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Økonom
Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil