; ;
Gemt

Danskernes tryghed ved lempelse af restriktioner

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at danskerne vil føle sig trygge ved en lempelse af restriktionerne om lukketid for serveringssteder og forsamlingsforbud for kulturtilbud. Det gælder særligt for de danskere, der har besøgt serveringssteder og har benyttet sig af kulturtilbud i løbet af de seneste 6 måneder.

Analyse

DECEMBER 2020

Regeringen indførte i midten af september krav om, at restauranter, caféer, barer, værtshuse mv. skal lukke kl. 22. Derudover er der krav om, at der maksimalt må være 500 personer samlet til arrangementer, hvor deltagerne i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod fx en scene, biograflærred eller sportsbane.

Restriktionerne betyder, at serveringssteder og kulturtilbud er under et betydeligt pres. Det har bl.a. ført til, at otte organisationer er gået sammen om en fælles henvendelse til regeringen om at lade restaurantgæster blive siddende til efter kl. 22.

Derfor har Dansk Erhverv undersøgt, om danskerne vil føle sig trygge ved at besøge hhv. serveringssteder og kulturtilbud, hvor restriktionerne om lukketid lempes for serveringssteder og restriktioner om antal personer lempes for kulturtilbud. Vi forudsætter, at de gældende restriktioner om sektionering (inddeling i grupper), afstand mv. fortsat er overholdt.

Mange danskere har ikke besøgt barer og værtshuse de seneste seks måneder
Undersøgelsen viser, at mange danskere ikke har besøgt barer og værtshuse de seneste seks måneder.  Desuden viser undersøgelsen, at der er forskel på, hvordan danskerne ser på restauranter/caféer og på barer/værtshuse. Danskerne er umiddelbart mere trygge ved at lade restauranter og caféer have længere åbningstid end barer og værtshuse.

En stor andel af danskerne har ikke været ude i kulturlivet i mange måneder
Undersøgelsen viser også, at mange danskere ikke har været ude i kulturlivet de seneste seks måneder. De danskere, som faktisk har deltaget i kulturtilbud, vil i højere grad føle sig trygge ved at deltage i arrangementer med mere end 500 personer, end danskerne generelt vil. Det samme billede tegner sig for serveringsstederne. Dem, der har besøgt serveringsstederne de seneste seks måneder, vil også føle sig trygge, hvis de holdt åben til kl. 24 frem for kl. 22.

Danskernes tryghed ved lempelse af restriktioner

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom