; ;
Gemt

Danskernes forventede forbrug af flyrejser efter coronakrisen

I over et år har efterspørgslen på flyrejser været stærkt reduceret pga. coronakrisen, og i 1. kvartal 2021 var der 92 pct. færre passagerer fra danske lufthavne end i samme kvartal 2019. Dansk Erhverv har undersøgt danskernes forventede forbrug af flyrejser efter coronakrisen. Analysen viser, at nogle danskere forventer at flyve mere, mens andre forventer at flyve mindre efter coronakrisen. Netto vil 9 pct. af danskerne flyve mere efter coronakrisen i forhold til før, men samlet set er der ikke markant flere, der vil flyve mindst én gang om året. Lufthavne og flyselskaber kan dermed ikke nødvendigvis forvente en ketchup- effekt, når coronakrisen er slut.

Analyse

SEPTEMBER 2021

92 pct. færre passagerer fra danske lufthavne i 1. kvartal 2021 ift. 1. kvartal 2019

I 1. kvartal 2021 var der i alt 284.000 passagerer, der rejste fra danske lufthavne. Til sammenligning var der knap 3,8 mio. passagerer i 1. kvartal 2019 og ca. 2,8 mio. i 1. kvartal 2020. Det svarer til, at der i 1. kvartal 2021 var 92 pct. færre passagerer, der rejste fra danske lufthavne i forhold til i 1. kvartal 2019.

Netto 9 pct. af danskerne forventer at flyve oftere efter coronakrisen ift. før

Næsten hver femte dansker (18 pct.) forventer, at de vil flyve mere efter coronakrisen, end de gjorde inden coronakrisen, mens knap én ud af ti (9 pct.) forventer, at de vil flyve mindre efter coronakrisen ift. før. Der er dermed netto 9 pct. af danskerne, der forventer at flyve mere efter coronakrisen ift. før. Den klart største andel (65 pct.) forventer et uændret forbrug af flyrejser, når alle restriktioner er ophævet sammenlignet med før marts 2020.

Ca. halvdelen af danskerne vil føle sig trygge ved at flyve uden nogen restriktioner, når alle over 50 år er vaccineret

Vi har spurgt danskerne, om de vil føle sig trygge ved at rejse med fly uden nogen restriktioner, når alle danskere over 50 år er vaccineret. I alt 48 pct. af danskerne vil føle sig trygge ved at rejse med fly uden restriktioner, når alle danskere over 50 år er vaccineret, mens 36 pct. ikke vil føle sig trygge. 16 pct. ved det ikke.

Danskernes forventede forbrug af flyrejser efter coronakrisen

pdf

Download

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom