; ;
Gemt

Restriktioner skubber passagerkapacitet i turistbusser under grænsen for levedygtig drift

Dansk Erhverv har undersøgt passagerkapaciteten pr. tur i turistbusser før og under coronarestriktionerne. Vi har også undersøgt, hvad kapaciteten skal op på, for at driften bliver levedygtig igen. Undersøgelsen viser, at passagerkapaciteten i turistbusser i dag i gennemsnit ligger 45 pct. under den kapacitet, som er nødvendig for at holde driften levedygtig. Tal fra Dansk Person Transport viser, at næsten halvdelen af turistbusselskaberne mistede over 80 pct. af deres omsætning i 2020 sammenlignet med 2019.

Analyse

SEPTEMBER 2021

Passagerkapacitet pr. tur i turistbusser er mere end halveret

Under coronakrisen har persontransporten været underlagt utallige krav og restriktioner. Én af disse er afstandskravet i det offentlige rum, hvilket har medført mindre passagerkapacitet i turistbusser.

Dansk Erhverv har undersøgt, hvordan passagerkapaciteten pr. tur var og er for vores medlemmer, der tilbyder turistbuskørsel. Vi har også undersøgt, hvad kapaciteten skal op på, for at driften bliver levedygtig igen.

Undersøgelsen viser, at kapaciteten i en standard turistbus i gennemsnit var 68 passagerer pr. tur inden corona. Efter restriktionerne er blevet pålagt, er passagerkapaciteten i gennemsnit på 32, hvilket svarer til et fald på 53 pct.

Kapacitet er 45 pct. under det nødvendige for levedygtig drift

Undersøgelsen viser desuden, at passagerkapaciteten i gennemsnit skal være på 59 personer pr. tur for at turen giver økonomisk mening for vognmanden. Det betyder, at passagerkapaciteten i turistbusser i dag i gennemsnit ligger 45 pct. under den kapacitet, som er nødvendig for levedygtig drift.

Restriktioner skubber passagerkapacitet i turistbusser under grænsen for levedygtig drift

pdf

Download

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom