; ;
Gemt

Hver anden dansker ønsker bindende reduktionsmål for offentlige indkøb

I følge klimaloven skal Danmark nedbringe den samlede udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030. Det offentlige indkøber varer og tjenester for ca. 380 mia. kr. årligt, men i dag er de milliarder ikke underlagt et bindende reduktionsmål. Hver anden dansker mener dog, at det offentliges indkøb bør være underlagt et bindende reduktionsmål, og 79 pct. af danskerne mener, at hensyn til klima og miljø er vigtigt, når der skal løses offentlige opgaver.

Analyse

APRIL 2022

Danmark skal reducere udledningerne af drivhusgasser med 70 pct. i 2030. Det vedtog Folketinget i 2020 med klimaloven. Klimaloven indeholdt dog ingen bindende reduktionsmål for det offentliges indkøb af varer og tjenester. I dag er der fortsat ingen reduktionsmål for det offentliges indkøb frem mod 2030. Det til trods for, at det offentlige hvert år indkøber for knap 380 mia. kr., hvilket svarer til ca. 17 pct. af Danmarks BNP.

Dansk Erhverv har i den forbindelse spurgt danskerne, om de synes, at statens indkøb af varer og tjenester bør være underlagt et bindende grønt reduktionsmål på 70 pct. i 2030, og hvorvidt der bør tages hensyn til miljø og klima, når private virksomheder løser offentlige opgaver.

Hver anden dansker ønsker bindende reduktionsmål for det offentlige indkøb

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Agnete Nielsen

Seniorøkonom og souschef
Offentlig-privat samarbejde

Malene Jæpelt

Chefkonsulent
Medarbejderprofil