; ;
Gemt

Danskerne er vilde med store sportsevents og efterspørger flere

Danmark har i flere år arrangeret og afholdt mange forskellige sportsbegivenheder. Flertallet af danskerne vil gerne have flere store sportsbegivenheder til Danmark, viser en befolkningsundersøgelse gennemført af Dansk Erhverv medio juli 2022. Ifølge danskerne er begivenhederne med til at markedsføre Danmark i udlandet, placere Danmark på idrættens verdenskort, og så samler det befolkningen og giver stolthed over at være danskere. Det så vi senest, da Tour de France var i Danmark.

Analyse

AUGUST 2022

Danskerne ønsker flere store sportsbegivenheder til Danmark
Danmark har i flere år arrangeret og afholdt mange forskellige sportsbegivenheder, fx EURO2020 sidste år. I 2022 er der allerede blevet afholdt ni internationale sportsbegivenheder og senest tre etaper af Tour de France.

Dansk Erhverv har undersøgt, om danskerne i alderen 18-99 år ønsker, at der kommer flere store sportsbegivenheder til Danmark, og hvilke positive effekter der kan komme ud af det.

Analysen viser, at 58 pct. af danskerne synes, at der skal gøres mere for at tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark. Samme store opbakning sås også i en tilsvarende måling i 2021. Opbakningen blandt danskerne findes på tværs af hele landet. De mange forskellige typer af sportsbegivenheder, som er blevet afholdt i tidligere år, såvel som i år, er spredt godt ud over hele landet, viser en opgørelse fra Sport Event Denmark.

Mere end 2 mio. danskere fulgte med i Tour-starten i Danmark
Analysen viser også stor opbakning og interesse for Tour-starten i Danmark blandt danskerne. Ud af den voksne danske befolkning fulgte 48 pct. med i cykelløbets etaper i Danmark via forskellige medier, herunder i tv og radio. Det svarer til ca. 2,3 mio. voksne danskere. Desuden var hele 18 pct. til stede som tilskuer til minimum én af de tre etaper, hvilket svarer til ca. 820.000 voksne danskere. Især de unge i alderen 18-29 år, var ude at heppe på cykelrytterne. I det samlede tilskuertal for tour-starten i Danmark skal også medtælles børn under 18 år og mange udenlandske turister.

Store sportsbegivenheder har en positiv effekt på Danmarks omdømme og danskernes sammenhold
Der er ifølge danskerne flere positive effekter ved at arrangere og afholde store sportsbegivenheder i Danmark. Dansk idræt, dansk turisme og samfundet som helhed profiterer af begivenhederne i form af bl.a. international profilering sportsligt og som nation, men de giver også et stærkere sammenhold blandt danskerne. Det så vi bl.a. sidste år til EURO2020 og igen i år til Tour de France 2022.

Store sportsbegivenheder afholdt i Danmark påvirker også den nationale stolthed i en positiv retning hos en stor del af befolkningen.

Danskerne er vilde med store sportsevents og efterspørger flere

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil
Erhvervspolitik & Analyse

Jannie Frederiksen

Seniorøkonom