Gemt

Sommertrafikken går i høj grad fra øst mod vest

To ud af tre danskere forventer at holde sommerferie i Danmark. Den jyske vestkyst er særligt populær blandt danskerne. Analysen viser blandt andet, at 39 pct. af de sjællændere, som forventer at holde sommerferie i Danmark, krydser Storebælt i den forbindelse. Det tilsvarende tal for jyder og fynboer er kun 18 pct. Sommerferietrafikken går altså i højere grad fra øst mod vest end omvendt.

Analyse

MAJ 2022

Nordjylland og den jyske vestkyst er de store trækplastre
Danskerne har holdt mere sommerferie i Danmark de seneste to år som følge af coronakrisen. I sommeren 2021 lagde danskerne 17 mio. overnatninger på overnatningsstederne, en stigning på 39 pct. sammenlignet med sommeren før krisen. Og sommeren i år lover også godt, viser blandt andet de foreløbige bookinger i fe-riehusene.

I april 2022 svarer 69 pct. af danskerne, at de vil holde en del af deres sommerferie i Danmark, hvilket er på niveau med før coronakrisen. Det svarer til godt 4 mio. danskere, der fx vil bo på hotel, feriecenter, camping mv., bo i eget feriehus eller besøge venner og familie.

Dansk Erhverv har undersøgt, hvor danskerne forventer at holde sommerferien i Danmark. Nordjylland og den jyske vestkyst i Vestjylland og Sydjylland er blandt de mest populære destinationer. Samlet set forventer 43 pct. af de danskere, der vil holde sommerferie i Danmark, at tilbringe en del af sommerferien i minimum én af de tre landsdele.

Sommerferietrafikken går i højere grad fra øst mod vest
Undersøgelsen viser også, at sjællænderne er væsentligt mere tilbøjelige til at krydse Storebælt, når de skal holde sommerferie i Danmark, end jyder og fynboer. Flertallet i begge grupper forventer at blive på deres ”egen” side af Storebælt, når de holder sommerferie. Der er dog 39 pct. af sjællænderne, som forventer at krydse Storebælt ifm. sommerferien i Danmark, mens det samme kun gælder 18 pct. af jyderne og fynboerne.

København har under coronakrisen oplevet et stort fald i de udenlandske gæster. Selvom sommeren 2022 formentlig byder på flere udenlandske turister, så har hovedstaden stadig brug for flere danske gæster, indtil turisterne fra især USA og Kina er fuldt tilbage. Der ligger derfor et stort potentiale i at tiltrække flere danskere fra Vestdanmark over broen til sommerophold i hovedstaden.

Sommertrafikken går i høj grad fra øst mod vest

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Kirstine Tolstrup Nielsen

Chefkonsulent