; ;
Gemt

Adgang til offentlige data er vigtigt for virksomheder i rådgivningsbranchen

Digitale rammevilkår skal sikre, at Danmark forbliver et digitalt foregangsland. Det er f.eks. adgang til offentlige data (virksomhedsdata, grunddata mv.). Vigtigheden af adgang til offentlige data er særligt vigtigt for virksomheder i brancherne rådgivning, fremstilling samt IT og tele.

Analyse

FEBRUAR 2023

Europa indhenter Danmark på digitaliseringsområdet
Den nye SVM-regering ønsker at fastholde Danmark som et digitalt foregangsland. I 2015 toppede Danmark det europæiske indeks, der måler digitaliseringen af økonomien og samfundet, DESI-indekset. Siden har vi ligget i top-3 med skiftende placeringer. Detvidner om, at andre europæiske lande indhenter os. Dansk Erhverv har i den sammenhæng spurgt vores medlemmer, hvor vigtige 30 rammevilkår er for, at de har optimale betingelser for at drive virksomhed i Danmark. Generelt ligger digitale rammevilkår højt på listen sammen med kvalificeret arbejdskraft og uddannelser af højkvalitet. I denne one-pager ser vi på rammevilkåret ”Adgang til offentlige data”.

Adgang til offentlige data vigtigt for rådgivningbranchen
Rammevilkåret placeres på en 15. plads ud af 30 pladser. Rammevilkåret scorer over gennemsnit i brancherne for rådgivning, fremstilling, IT og tele samt sundhed og velfærd.

Adgang til offentlige data er lidt mere vigtigt for størrevirksomheder med 50+ medarbejdere
Vigtigheden afadgang til offentlige data varierer lidt på tværs af virksomhedsstørrelse. Resultaterne tyder på, at større virksomheder har lidt mere behov for adgang til offentlige data for, at de har optimale betingelser for at drive virksomhed

Adgang til offentlige data er vigtigt for virksomheder i rådgivningsbranchen

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom