; ;
Gemt

Kvalitet af og adgang til internet er det vigtigste rammevilkår for Dansk Erhvervs medlemmer

Digitale rammevilkår skal sikre, at Danmark forbliver et digitalt foregangsland. Det er f.eks. kvaliteten af og adgangen til internet. Dette rammevilkår er det vigtigste rammevilkår for Dansk Erhvervs medlemmer. Det er særligt vigtigt for IT og tele- samt rådgivningsbranchen.

Analyse

FEBRUAR 2023

Europa indhenter Danmark på digitaliseringsområdet
Den nye SVM-regering ønsker at fastholde Danmark som et digi-talt foregangsland.i I 2015 toppede Danmark det europæiske indeks, der måler digitaliseringen af økonomien og samfundet, DESI-indekset. Siden har vi ligget i top-3 med skiftende placeringer. Det vidner om, at andre europæiske lande indhenter os. Dansk Erhverv har i den sammenhæng spurgt vores medlemmer, hvor vigtige 30 rammevilkår er for, at de har optimale betingelser for at drive virksomhed i Danmark. Generelt ligger digitale rammevilkår højt på listen sammen med kvalificeret arbejdskraft og uddannelser af høj kvalitet. I denne one-pager ser vi på rammevilkåret ”Kvalitet af og adgang til internet”.

Kvalitet af og adgang til internet er særligt vigtigt for IT og tele-branchen og rådgivningsbranchen
Vigtigheden af kvalitet placeres som det vigtigste rammevilkår ud af 30. I IT og tele-branchen scorer rammevilkåret endnu højere.

Ingen forskel på tværs af virksomhedsstørrelse ift. vigtigheden af kvalitet af og adgang til internet
Vigtigheden af kvalitet af og adgang til internet er nogenlunde ens på tværs af virksomhedsstørrelse. Det tyder altså på, at danske virksomheder uanset størrelse er enige om, at de har brug for kvalitet og adgang til internet for, at de har optimale betingelser for at drive virksomhed.

Kvalitet af og adgang til internet er det vigtigste rammevilkår for Dansk Erhvervs medlemmer

pdf

Download

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil
Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom