; ;
Gemt

Danskernes sommerferieplaner 2023

Normaltilstanden er for alvor ved at indfinde sig i danskernes sommerferieplaner efter coronakrisen. Ca. 3,6 mio. voksne danskere forventer at holde en del af deres sommerferie i Danmark, og ca. 2 mio. forventer at holde en del af årets sommerferie i udlandet. Det er på samme niveau som før coronakrisen i 2019.

Analyse

JUNI 2023

Årets sommerferie står for døren. Danskernes sommerferieplaner har i flere år været præget af rejserestriktioner som følge af coronakrisen. I år står sommerferien i skyggen af det seneste års stigende priser. Set i det lys har Dansk Erhverv spurgt danskerne om deres forventede sommerferieplaner for 2023, og hvorvidt de forventer at bruge flere eller færre penge på sommerferien i år sammenlignet med sidste år.


Tre ud af fire danskere forventer at holde sommerferie i Danmark
Undersøgelsen viser, at 75 pct. af danskerne forventer at holde en del af deres sommerferie i Danmark i år. Det svarer til ca. 3,6 mio. danskere over 18 år. Det er en lille stigning sammenlignet med sidste års forventninger, som lå på 69 pct. Det er også en lille stigning fra forventningerne til sommeren 2019 før coronakrisen. Her forventede 70 pct. af danskerne, at de ville holde en del af deres sommerferie i Danmark.


Udlandsrejser forventes tilbage på niveau fra før coronakrisen
Udlandsrejser er igen i år populære blandt danskerne. Fire ud af ti danskere (42 pct.) forventer at holde en del af deres sommerferie i udlandet. Det svarer til ca. 2. mio. danskere over 18 år. Det er en lille stigning fra 2022, hvor 36 pct. af danskerne forventede at holde en del af deres sommerferie i udlandet. Stigningen er dog ikke statistisk signifikant. Forventningen til udlandsrejsen er på niveau med 2019, hvor 42 pct. også svarede, at de forventede at holde en del af deres sommerferie i udlandet.


Flere danskere vil bruge flere penge på sommerferien i år
Undersøgelsen viser også, at en del danskere kommer til at skrue lidt op for årets sommerferieforbrug. Flere end hver fjerde dansker forventer, at de vil bruge enten markant flere eller lidt flere penge på årets sommerferie (27 pct.). Sidste år var det lidt færre danskere, der havde samme forventning (22 pct.). Udviklingen er dog ikke statistisk signifikant. Forskellen fra sidste år til i år er drevet af, at signifikant flere danskere forventer at bruge lidt flere penge på årets sommerferie (fra 14 pct. til 19 pct.). Knap halvdelen af danskerne (43 pct.) forventer, at deres forbrug på årets sommerferie er uændret

Danskernes sommerferieplaner for 2023

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lasse Fridberg Bilstrup

Chefkonsulent
Erhvervspolitik & Analyse

Mads Haarbo

Analytiker