; ;
Gemt

Zoologiske haver, museer og koncerter er med i top, når det gælder årets sommerferieplaner i Danmark

Årets sommerferie er lige på trapperne, og mange danskere kommer til at holde den i Danmark. Dansk Erhvervs undersøgelser viser, at hver tredje dansker, som forventer at holde sommerferie i Danmark, regner med at besøge en zoologisk have, dyrepark eller et akvarie. Det svarer til omkring 1,2 mio. danskere over 18 år. Tilsvarende forventer ca. 1,1 mio. at besøge et museum i løbet af årets sommerferie, mens ca. 0,9 mio. forventer at høre live-musik.

Analyse

JUNI 2023

Sommerferien venter lige om hjørnet, og i år forventer tre ud af fire danskere at holde en del af deres sommerferie i Danmark. 1 Det svarer til ca. 3,6 mio. danskere over 18 år. Sommerferie i Danmark betyder for mange danskere kulturelle oplevelser i form af livemusik, museumsbesøg eller en tur i zoologisk have. Dansk Erhverv har derfor undersøgt hvilke attraktioner og oplevelser, de danskere, som regner med at holde en del af deres sommerferie i Danmark, forventer at besøge i forbindelse med årets sommerferie i Danmark.

1,2 mio. danskere forventer at besøge dyrepark, zoo eller akvarie
Undersøgelsen viser, at hver tredje dansker forventer at besøge en dyrepark, zoologisk have og/eller et akvarie. Det svarer til omkring 1,2 mio. danskere. Særligt voksne danskere i de yngre aldersgrup-per forventer at besøge dyreparker, zoo eller akvarier. Det gælder hver anden dansker mellem 30-39 år, og 43 pct. blandt danskere mellem 18-29 år (ikke vist i figur). Det er ikke overraskende, at det særligt er voksne i børnefamilie-segmentet, der forventer at besøge netop disse attraktioner.

Museer og livemusik scorer også højt
Undersøgelsen viser også, at 30 pct. af danskerne forventer at besøge et museum eller en udstilling i sommeren 2023. Det svarer til omkring 1,1 mio. danskere, og det er stabilt på tværs af aldersgrupper. Ca. hver fjerde dansker forventer at deltage i en koncert eller festival i sommeren 2023. Det svarer til ca. 0,9 mio. danskere. Ikke overraskende er der signifikant flere unge voksne mellem 18-29 år, som forventer at skulle til koncert eller festival i løbet af årets som-merferie. Her svarer 52 pct., at de forventer at skulle til koncert eller festival.

Alt i alt forventer ca. 1,6 mio. voksne danskere at besøge minimum én af følgende tre attraktioner: Dyrepark/zoo/akvarie, museum/udstilling og/eller koncert/festival.

Zoologiske haver, museer og koncerter er med i top, når det gælder årets sommerferieplaner i Danmark

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Mads Haarbo

Analytiker
Turisme, oplevelse & kultur

Lasse Fridberg Bilstrup

Chefkonsulent