; ;
Gemt

Mangel på kompetencer og viden hindrer virksomheders brug af kunstig intelligens

Trods Danmark tidligere har markeret sig positivt på digitaliseringsområdet, risikerer vi at miste konkurrenceevne, hvis ikke vi formår at udnytte mulighederne ved kunstig intelligens (AI). Dansk Erhvervs analyse viser, at mangel på medarbejderkompetencer, indsigt og viden er de største udfordringer for virksomheder ift. at bruge eller påbegynde brugen af AI.

Analyse

Februar 2024

Kunstig intelligens er afgørende for fremtiden
Kunstig intelligens er nok dén teknologi, som for alvor bliver afgørende for fremtidens samfund, økonomi og jobskabelse. Det er afgørende for Danmarks fremtid, at vi ikke halter bagefter, når det kommer til den globale konkurrence på området. Dansk Erhverv har derfor undersøgt, hvilke udfordringer vores medlemsvirksomheder oplever i forhold til at bruge eller komme i gang med at bruge kunstig intelligens.

Interne udfordringer fylder mere end eksterne udfordringer
Undersøgelsen viser, at i alt 44 pct. af Dansk Erhvervs medlemmer, bruger værktøjer inden for kunstig intelligens (AI) i dag. Disse virksomheder oplever i større grad udfordringer ved teknologien i forhold til de virksomheder, som ikke bruger AI-værktøjer i dag. Det skyldes måske, at seks ud af ti af de virksomheder, der ikke bruger AI-værktøjer i dag, svarer, at det ikke er relevant for dem, eller at de ikke ved, hvilke udfordringer de har for at komme i gang med at bruge AI.

De tre største udfordringer for virksomheder, der bruger AI i dag, er mangel på medarbejderkompetencer (39 pct.), mangel på indsigt og viden (29 pct.) og mangel på tid (27 pct.). Blandt dem, der ikke bruger AI, udgør mangel på indsigt og viden (23 pct.) den største barriere for at komme i gang med at bruge AI.

Mangel på kompetencer og viden hindrer virksomheders brug af kunstig intelligens (1)

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom
Teknologi,Digitalisering & Tele;Tværgående Strategi&Koordination

Nikolaj Juncher Wædegaard

Branchedirektør
Medarbejderprofil