; ;
Gemt

Virksomheder oplever udfordringer med nye krav til affaldssortering

Pr. 1. januar 2023 blev der indført nye krav til affaldssortering for erhverv, hvor husholdningslignende affald skal sorteres efter samme kriterier som for private husholdninger. Dansk Erhvervs undersøgelse viser, at mange virksomheder oplever udfordringer med dette i kunde-/gæsteområder.

Analyse

APRIL 2024

3 ud af 10 virksomheder kender ikke til krav om affaldssortering
Som opfølgning på indførelse af nye krav til affaldssortering har Dansk Erhverv undersøgt, hvor mange af vores medlemsvirksomheder, der kender til kravene.

Undersøgelsen viser, at 3 ud af 10 virksomheder samlet set ikke kender til kravene. 16 pct. svarer, at de har hørt om dem, men ikke kender til dem. 10 pct. svarer, at de ikke har hørt om dem, mens 4 pct. svarer ”ved ikke”.

Flertallet af Dansk Erhvervs medlemmer kender dog til de nye krav til affaldssortering. Det gælder 69 pct. af virksomhederne. Kendskabet er størst i engroshandelsbranchen (79 pct.) og turismebranchen (74 pct.) og omvendt lavest i IT og telebranchen (54 pct.).


Udfordringer i forbindelse med at overholde krav til affaldssortering i kunde-/ gæsteområder
Mere end halvdelen af Dansk Erhvervs medlemmer (53 pct.), har affaldsspande i kunde-/gæsteområder. De nye regler om affaldssortering for erhverv og virksomheder gælder også i kunde-/gæsteområder. Kravene betyder, at der skal sorteres i 10 affaldsfraktioner, hvis affaldet fremkommer i kunde-/gæsteområderne. De 10 fraktioner er madaffald, papir, pap, glas, metal, plast, mad- og drikkekartoner, farligt affald, tekstilaffald og restaffald.

Mere end halvdelen af Dansk Erhvervs medlemmer med affaldsspande i kunde-/gæsteområder (55 pct.) oplever udfordringer med sortering af affald ved disse affaldsspande. De klart største udfordringer er manglende plads til affaldsspande (47 pct.) og at kunderne eller gæsterne selv er dårlige til at sortere (39 pct.).

Virksomheder oplever udfordringer med nye krav til affaldssortering

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom
Klima, energi og miljø

Marianne Ladekarl Thygesen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil