; ;
Gemt

Ny aftale om søgnehelligdagsreduktion på Butiksoverenskomsten

Dansk Erhverv og HK HANDEL har lavet en aftale, der giver mulighed for at udskyde søgnehelligdagsreduktionen til en senere planperiode. Der er tale om en forsøgsordning, der løber frem til 29. februar 2020.

Nyhed

Aftalens baggrund
Der er i Butiksoverenskomsten angivet 13 helligdage, hvor alle medarbejdere med over 10 timer om ugen skal have en fast reduktion. For fuldtidsmedarbejdere er det 7,5 time pr. helligdag, mens deltidsmedarbejdere skal have mellem 3,5 og 7 timer pr. helligdag.

Disse dage er alle placeret i julen og nytåret samt foråret, hvilket kan give udfordringer med at få planlægningen til at gå op. Herudover har der fra medarbejdersiden været et ønske om at kunne gemme friheden til et senere tidspunkt, eksempelvis en forlænget ferie i sommer- eller efterårsferien.

Aftalens indhold
Virksomheden kan skriftligt aftale med medarbejdere, der har 3 måneders anciennitet, at reduktionen flyttes til en senere planperiode. Aftalen skal angive til hvilke(n) planperiode(r) reduktionen flyttes, og den skal laves for hver planperiode, hvorfra der flyttes reduktion.

Reduktionen vil herefter skulle ske i den senere planperiode i forholdet 1:1.

Virksomheden er forpligtet til – i samarbejde med medarbejderen – at sikre at friheden holdes, og i den forbindelse tage hensyn til medarbejderens ønsker hertil, dog således at det sker under hensyn til virksomhedens drift.

Reduktionen skal gives i hele dage, medmindre medarbejderen ønsker andet, og virksomheden accepterer dette.

Ved fratrædelse skal medarbejderen så vidt muligt gives mulighed for at afvikle reduktion. Såfremt reduktionen ikke er afholdt, kan den udbetales 1:1 med tillæg af pension, fritvalg og feriegodtgørelse.

Læs aftalen herunder.

Aftale om søgnehelligdagsreduktion

pdf

Download

Kontakt

Kontakt vores hotline