; ;
Gemt

Skuffende tilbagegang i firmaernes salg i september

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for udviklingen i firmaernes salg frem til og med september i år. Dagens tal viser, at virksomhedernes salg ekskl. energi faldt med 1,5 pct. i september sammenlignet med august, når der korrigeres for almindelige sæsonudsving. Tilbagegangen skylde især nedgang i firmaernes salg i brancherne industri og handel.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 14. november 2018

Danmarks Statistik har onsdag offentliggjort tal for udviklingen i firmaernes salg frem til og med september i år. Tallene viser, at virksomhedernes salg ekskl. energi faldt med 1,5 pct. i september sammenlignet med august, når der korrigeres for almindelige sæsonudsving. Tilbagegangen skylde især nedgang i firmaernes salg i brancherne industri og handel – det er især bilsalget og salget i fremstilling af motorer, vindmøller og pumper, der gik tilbage. Ud over tilbagegangen i september melder Danmarks Statistik desuden om en opjustering af salget i august.

Virksomhedernes salg (ekskl. energi) bød i 3. kvartal på en fremgang på blot 0,7 pct. sammenlignet med 2. kvartal. Det er i den lave ende set i lyset af at der ikke er taget højde for prisudvikling. Det så ellers ud til at firmaernes salg var kommet tilbage på vækstsporet efter flot vækst i august, efter en noget skuffende udvikling i starten af året, der bød på tilbagegang i firmaernes salg. Den skuffende tilgang i september tyder på, at fremgangen i august blot var et enkeltstående fænomen. Forudsætninger for stigende afsætning for danske virksomheder er ellers overordnet set ret gode. Der er vækst på vores eksportmarkeder, og der er gode forudsætninger for fremgang i det private forbrug: rekord høj beskæftigelse, lav ledighed og stigende realløn.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil