{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Klimaudfordringen påvirker os alle, og skal derfor løses gennem samarbejde. Dansk Erhverv foreslår at bruge omstillingsaftaler for de enkelte sektorer og brancher mellem politikere, virksomheder og organisationer efter bl.a. svensk model.
Energi og klima, 29. august 2019
Klimaudfordringen er global, og vi skal samarbejde om løsningen. Politiske mål og rammer er således vigtige for, at markedet trækker i en grøn retning, og uden private virksomheder er der ingen innovation og skalering af nye grønne løsninger til at tackle klimaudfordringen.
Ny teknologi kan give massive besparelser
For eksempel sker køling af madvarer under transport i dag næsten udelukkende med dieseldrevne køleanlæg. Men nu har REMA 1000 installeret nye, alternative køleanlæg drevet uden diesel på kædens køletrailere – 109 i alt. I stedet for en dieselmotor drives de nye klimavenlige køleanlæg ved hjælp af en teknologi med CO2 under højt tryk. Det sparer 570.000 liter diesel om året og dermed 1.500 tons CO2.
"Det er fantastisk at se, at vi med en enkel, ny teknologi kan spare så meget diesel på at køle madvarerne ned. Ud over at være miljøvenligt køler det nye system tre gange mere effektivt end den gamle dieseldrevne køling. Derfor er det helt klart en løsning, vi vil forsætte med," siger transportchef Preben Lyng fra Reitan Distribution, der er REMA 1000s distributionsselskab.
Tæt på 100% klimavenlig køletransport
Den samlede CO2-besparelse hos REMA 1000 svarer til den mængde CO2, som udledes fra en moderne familiebil, der kører 14 millioner kilometer eller 7.000 ture fra København til Rom.
"Når vi siger, at vi leverer discount med holdning, så gælder det også vores holdning til miljøet. Vi åbner jo hele tiden nye butikker, og så må vi også sikre, at vi fortsat kan køle alle varerne ned under transporten på en tæt på 100 pct. klimavenlig måde," siger transportchef Preben Lyng.
Dansk Erhverv: Omstillingsaftaler et godt værktøj
Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder imødegår udfordringerne på forskellig vis på en måde, som varierer fra branche til branche. Netop fordi der ikke findes en enkelt snuptagsløsning, så opfordrer Dansk Erhvervs klima- og energipolitiske chef, Ulrich Bang til at bruge samarbejde om omstillingsaftaler som et værktøj.
“Omstillingsaftaler som redskab til at give bredt og reelt ejerskab til løsningerne henter inspiration i det svenske initiativ ”Fossilfrit Sverige”, og kendes også fra Holland. Det handler om at skabe retning og mål med frivillige aftaler, samtidig med at der er investeringssikkerhed for virksomhedernes omstilling. Aftalen skal nemlig også omfatte rammevilkår, som gør det realistisk at lykkedes med omstillingen,” siger Ulrich Bang.
Omstillingsaftaler en vej til et grønnere og rigere Danmark
Disse aftaler tænkes at løbe længere end de fire år, der maksimalt er mellem hvert valg for at sikre stabilitet for virksomheder til at udvikle nye løsninger, Det fordrer brede politisk forlig, som giver stabilitet og politisk forudsigelighed for virksomheder og de investorer, der skal drive udviklingen.
Derfor er de i Dansk Erhvervs øjne en vej til et grønnere og rigere Danmark.
FAKTA BOKS: Dansk Erhvervs tre principper for en klimapolitik, der skaber sammenhæng
1. Fej foran egen dør For det første skal vi feje for egen dør. Det vil sige, at vi skal reducere klimabelastningen i Danmark. Det indebærer blandt andet et øget fokus på at bruge energien smartere, genanvende overskudsvarme, gøre det attraktivt at bruge den stadigt grønnere el i opvarmning, i erhvervslivet samt i vores biler.
2. Find på skalerbare, grønne løsninger For det andet løser vi kun klimakrisen ved at udvikle grønne løsninger, der er de sorte overlegne på verdensmarkedet, for klimakrisen er global. Cirkulær økonomi - hvor fokus er på at genanvende så mange ressourcer som muligt - er en af vejene. Men der skal også satses massivt på at understøtte udviklingen af skalerbare grønne løsninger, for eksempel inden for energilagring, klimaneutrale brændsler til fly, skibe og tung transport, digitalisering og brug af kunstig intelligens samt klimavenlige fødevarer, der alle kan blive det næste danske væksteventyr og samtidig redde klimaet.
3. Gør en global forskel For det tredje kan Danmark især gøre en global forskel, hvis vores politik og omstilling kan kopieres af andre lande. Det forudsætter, at vi i praksis viser, at høje klimaambitioner og globalt lederskab på løsning af klimakrisen ikke betyder nedgang i velstand, velfærd og øget arbejdsløshed. Det nytter ikke at vælge en politisk linje, hvor man skal være norsk oliesheik for at have råd. En klimapolitik, der skaber sammenhængskraft, er en politik der også sikrer vækst og gode arbejdspladser i Danmark. En politik som blot lukker danske virksomheder, øger importen og dermed flytter danske jobs ud af landet, vil hverken nedsætte den globale klimabelastningen eller formå at samle bred opbakning til en grøn omstilling. Det er heller ikke en farbar vej for Danmark. |