Gemt

Virksomhederne får et tiltrængt pusterum til 1. september 2020 med skatteoplysninger

Nyhed

01. april 2020

Dansk Erhverv er begejstret for skatteministerens beslutning om at udskyde samtlige oplysningsfrister, både for virksomheder og borgere, til den 1. september 2020.

 

Især virksomhederne får nu et tiltrængt pusterum af skattemyndighederne midt under COVID-19 krisen. Skatteministeren har besluttet at udskyde samtlige oplysningsfrister, også kaldet selvangivelsesfristerne, til den 1. september 2020.

Beslutningen gælder følgende:

  • Selskaber og andre juridiske personer med frist for aflevering af oplysningsskemaet for indkomståret 2019 den 31. marts 2020 og senere, herunder selskaber med bagudforskudt indkomstår.
  • Selvstændigt erhvervsdrivende og borgere med eksempelvis indkomst fra udlandet, der skal udarbejde et oplysningsskema med frist den 1. juli.
  • Mindre erhvervsdrivende, der modtager en årsopgørelse, og som har frist den 1. juli.
  • Almindelige lønmodtagere, som modtager en årsopgørelse med frist den 1. maj.

 

Den nye frist giver især revisorerne, der er under et ekstraordinært pres, bedre mulighed for at hjælpe virksomhederne med at håndtere de akutte udfordringer, som COVID-19 har udløst.

Dansk Erhverv har bakket revisorerne op i deres ønske om at få bedre tid til at hjælpe virksomhederne med at opfylde oplysningsfristerne.

”Det er meget positivt, at skatteministeren udviser forståelse for både virksomhedernes og revisorernes pressede situation ved at udskyde administrative opgaver på et kritisk tidspunkt,” siger skattepolitisk chef Jacob Ravn, Dansk Erhverv.

Skatteministeren har bemyndigelse til at forlænge oplysningsfristerne, hvis ministeren mener, at der foreligger en særlig situation. Det har skatteminister Morten Bødskov så vurderet i det konkrete tilfælde.

Spørgsmål til de forlængede oplysningsfrister kan rettes til Skattestyrelsen på telefon 72 22 12 39.

Eller læs eventuelt mere på: www.skat.dk/corona 

 

Kontakt os

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Souschef pol-analyse og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil