Gemt

Hvad er retningslinjerne fra myndighederne?

18. december 2020

Dansk Erhverv har fået følgende svar fra myndighederne på spørgsmål vedr. retningslinjer for hoteller. 

Er retningslinjer for sektorpartnerskaberne stadigvæk gældende?

  • Er der ændringer i reglerne for at servere mad? Udover at serveringssteder, hvor der serveres mad mv., som er beliggende i de nu 69 kommuner skal holdes lukket for offentligheden i perioden til og med den 3. januar 2021, er der ikke ændringer i reglerne for at servere mad.
  • Må der afhentes mad til indtagelse i et lokale for f.eks. en sportsgruppe eller konferencegruppe? Ja. Take away er stadig muligt i de 69 kommuner. Vær dog opmærksom forsamlingsforbuddet og krav til m2. mv. alt efter arrangementets type. Serveringsstederne skal opfylde kravene i bekendtgørelse nr. 1815 af 4. december 2020 (§ 8). Det betyder bl.a., at der maksimalt må tillades adgang for 1 kunde, besøgende eller deltager pr. 4 m2 gulvareal, samt at lokalerne så vidt muligt skal indrettes på en sådan måde, at smittefare minimeres. Med hensyn til muligeden for, at en gruppe af mennesker kan indtage maden i et lokale, kan det – udover det anførte vedrørende forsamlingsforbuddet – bemærkes, at lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, herunder foreningslokaler, skal holdes lukket for offentligheden i perioden til og med den 3. januar 2021. Dette gælder dog ikke for udøvere af professionel idræt og de faciliteter, udøverne benytter før, under og efter afviklingen af idrætsgrenen.
  • Må der stadig samles op til 500 personer i møder og konferencer i de 69 kommuner, hvor der er skærpede tiltag, såfremt alt servering foregår i lokalet ved møder over 10 personer? Ja. Konferencefaciliteter er ikke omfattet af restriktionerne i de 69 kommuner. 

Øvrige spørgsmål:

  • Morgenmad til gæster på hotel: Må der være buffet eller skal det være færdigproducerede bakker/poser? Hvis der er en egentlig restaurant eller et egentligt restaurant- eller barområde i eller ved hotellet, hvor maden er serveret for gæsterne, vil det konkrete lokale eller det afgrænsede område blive opfattet som et serveringssted, som skal holdes lukket for offentligheden i de nu 69 kommuner. Hotellets restaurant må dog godt holde åbent for offentligheden, herunder hotellets gæster, med henblik på at sælge take-away.
  • Falder spafaciliteter ind under liberale erhverv, der ikke berøres af de seneste stramninger, eller hører det under svømmehal og badeland, der skal lukke? Spa- og skønhedsklinikker må holde åbent for behandlinger. Dette gælder ikke for lokaler, der indeholder saunaer, dampbade, boblebade o.l. i de berørte 38 kommuner.
  • Hvad gør sig gældende for spa’er på hoteller? Spa- og skønhedsklinikker på hoteller må godt holde åbent for behandlinger. Dette gælder dog ikke for lokaler, der indeholder saunaer, dampbade, boblebade o.l. i de berørte 69 kommuner, idet disse må sidestilles med badelande og svømmehaller, som skal holdes lukket.
  • Vedr. barer i forbindelse med receptionen eller lobbyen: Må gæster købe i baren og f.eks. sætte sig udenfor en gårdhave og nyde drikkevarerne der? Det vil komme an på en konkret vurdering, men hvis baren eller gårdhaven får karakter af et serveringssted, vil det vil ikke være muligt at agere som ovenstående eksempel inden for rammerne af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger.
  • Må gæster drikke vand/kaffe som enten er købt eller stillet gratis til rådighed fx i forbindelse med ventetid på taxi eller ved check ud? Ja, så længe at lobbyen eller lignende ikke får karakter af et serveringssted.
  • Hvad er reglerne for Room Service? Room service anses som take away og er derfor ikke omfattet af de lokale restriktioner i de 69 kommuner.
  • Omfatter nedlukningen af serveringssteder også lounges i lufthavne? Ja, serveringssteder i lounges vil også være omfattet af kravet om nedlukning. Man vil imidlertid godt kunne købe eller få udleveret take-away i loungen og tage det med, ligesom man godt vil kunne medbringe mad eller drikke fra et andet sted og indtage det i loungen.

 

Se i øvrigt Regler | Coronasmitte.dk.

 

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil