Gemt

Startups med kvindelige stiftere outperformer trods lav finansiering

Der er stor forskel på kvinder og mænds iværksætterlyst. Det kan hænge sammen med, at der også er stor forskel på, muligheden for at rejse kapital for startups med mandlige og kvindelige stiftere. En undersøgelse fra Unconventional Ventures viser, at blot én pct. af venturekapitalen går til startups med kun kvindelige stiftere.

Nyhed

ANALYSE NR. 42 | 2020 - NOVEMBER

En ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at iværksætterlysten hos kvinder fortsat er betydeligt lavere end for mænd. Kun to procent af de adspurgte kvinder svarer, at de forventer at starte virksomhed inden for de næste tre år.

Det kan hænge sammen med at kvindelige startups også har markant svære ved at modtage investeringer. Dette selvom startups med kvindelige stiftere modtager signifikant færre investeringer end startups med mandlige stiftere, så kan vi se, at virksomheder med kun kvindelige stiftere genererer en større omsætning pr. investeret krone end virksomheder med kun mandlige stiftere. Investeringer i startups med kvindelige stiftere genererer i gennemsnit 45 pct. højere omsætning pr. investereret krone end investeringer i startups, der udelukkende består af mandlige stiftere.

image3bjyy.png

Startups med kvindelige stiftere outperformer trods lav finansiering

pdf

Download

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chef for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil