{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Danmarks Statistik udsendte mandag tal der viser, at inflationen var 0,7% i januar. Det er en anelse lavere end i december, hvor inflationen var på 0,8%. Ligesom de foregående 8 måneder fortsætter inflationen i januar altså med at være under 1%. Dermed fortsætter den tendens, vi har set i løbet af de senere år. I seks ud af de seneste syv år har prisstigningerne været på under 1%.
Dagens økonomiske kommentar mandag den 10. februar 2020
Danmarks Statistik udsendte mandag tal der viser, at inflationen var 0,7% i januar. Det er en anelse lavere end i december, hvor inflationen var på 0,8%. Det er svinekød, der trækker inflationen op i januar, da priserne på svinekød er steget med knap 10 pct. i løbet af det seneste år. Det er et voldsomt udbrud af afrikansk svinepest i adskillige lande, der har betydet, at man bl.a. i Kina har måtte aflive mange svin. Svinepesten har altså nu også sendt priserne på svinekød op herhjemme.
Ligesom de foregående 8 måneder fortsætter inflationen i januar altså med at være under 1%. Dermed fortsætter den tendens, vi har set i løbet af de senere år. I seks ud af de seneste syv år har prisstigningerne været på under 1%. Det er meget lavt, og ganske enkelt aldrig tidligere set i Danmark. Med de seneste års opsving i dansk og internatio-nal økonomi ville man under normale omstændigheder forvente et opadgående pres på priserne, men inflationen har været overraskende lav i både Danmark og resten af Eu-ropa. Den lave inflation ser ud til at være kommet for at blive, og vi forventer derfor også en inflation på omkring 1% i år og næste år.
Typisk børnefamilie får reallønsfremgang på 8.900 kr.
Danskerne kan glæde sig over den meget lave inflation herhjemme, da det sikrer betyde-ligt flere penge mellem hænderne. Når vi sammenholder inflationen med udviklingen i lønningerne, kan vi se, at i løbet af det sidste år, er lønnen er steget betydeligt mere end priserne. Lønnen er nemlig steget med 2,5% i løbet af det seneste år, mens inflationen er på blot er 0,7%.
Et lille regneeksempel viser at den lave inflation giver en typisk børnefamilie mærkbar besparelse i husholdningsbudgettet. En typisk dansk familie med to voksne og børn har ifølge tal fra Danmarks Statistik et årligt forbrug på ca. 450.000 kr. Fremgangen i for-brugerpriserne på 0,7% i januar betyder derfor at deres forbrug vil blive ca. 3.100 kr. dyrere i år. Et gennemsnitligt par med to børn har ifølge Danmarks Statistik samtidig en årlig lønindkomst efter skat på ca. 485.000 kr. Med en lønvækst på 2,5% har familiens årlige lønindkomst efter skat altså steget med omtrent 12.000 kr. i løbet af det seneste år. Det betyder, at en typisk børnefamilies købekraft er steget med ca. 8.900 kr. i løbet af det seneste år. Eller hvad der svarer til ca. 750 kr. om måneden. Lønmodtagerne har dermed i løbet af det sidste år oplevet pæn fremgang i reallønnen – lønstigning når der er taget højde for prisstigninger. Det giver bedre muligheder for at øge det private forbrug herhjemme.
Danskernes privatøkonomi må da også siges at være bomstærk i øjeblikket. Udover at danskernes realløn stiger pænt, så er renterne historisk lave og såvel boligpriserne som beskæftigelsen stiger fortsat i størstedelen af landet. Samtidig har rentefaldet i løbet af 2019 resulteret i en massiv konverteringsbølge, hvor boligejerne har kunne fastlåse renten til et historiske lavt niveau. Det giver naturligvis anledning til en betydelig rente-besparelse i boligejernes husholdningsbudget. Der er derfor fortsat være potentiale for en fornuftig fremgang i privatforbruget herhjemme på i omegnen af 2%.