Gemt

Coronakonkurser udebliver – Stilhed før stormen

03. juli 2020

Helt nye konkurstal tal fra data- og analysevirksomheden Experian viser et fald i antallet af konkurser. Men det kan meget vel være stilhed før storm, og der er en risiko for en regulær konkursbølge i andet halvår af 2020, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nye tal fra data- og analysevirksomheden Experian viser, at 459 danske virksomheder i juni måtte dreje nøglen om pga. konkurs. Det er en anelse færre end samme måned sidste år, hvor 465 virksomheder blev erklæret konkurs. Med tallene for juni kan der gøres status over første halvår af 2020, hvor 2.866 virksomheder måtte lukke ned pga. konkurs. Det er det laveste antal konkurser i 3 år.

”Tallene har de seneste måneder haft en faldende tendens, og i juni var udviklingen flad sammenlignet med den samme måned forrige år. Det kan virke overraskende i lyset af coronakrisen, og det tyder på, at statens hjælpepakker indtil videre har reddet mange virksomheder. Vi forventer dog, at der kommer en pukkel af konkurser i takt med, at hjælpepakkerne bliver udfaset,” siger Bo Rasmussen, der er nordisk salgsdirektør hos data- og analysevirksomheden Experian.

Stilhed før storm
Seniorøkonom i Dansk Erhverv, Kristian Skriver Sørensen, påpeger, at meget tyder på, at konkursbarometret lige nu viser stilhed før storm.

”Tallene er positive for nu, men jeg frygter, at en konkursbølge vil ramme i andet halvår af 2020. For der går typisk nogen tid fra en krises opstart til, at det for den enkelte virksomhed ender i en så alvorlig situation som en konkurs. Det er svært endnu at sige noget præcist om konkursbølgens størrelse, men den kan godt gå hen og blive ganske stor. Måske ser vi endda ind i en tsunami af konkurser,” siger Kristian Skriver Sørensen, seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Læs hele konkursanalysen fra Experian herunder.

Konkursanalyse, juni 2020

pdf

Download

Kontakt

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil