; ;
Gemt

Styrk Danmark med hurtigt internet

07. maj 2020

Energistyrelsen har netop lanceret en ny oversigt over bredbåndsdækningen i hele Danmark. Det er et godt initiativ og fint afsæt for en saglig diskussion af ambitionerne i dansk telepolitik, ikke mindst i lyset af den digitale infrastrukturs kolossale betydning under coronakrisen, fortæller Poul Noer, chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

En grundpille i telepolitikken er den nationale bredbåndsmålsætning fra 2010 om, at alle danskere senest i 2020 skal have adgang til hurtige forbindelser på mindst 100 Mbit/s i download og 30 Mbit/s i upload. Det har mindst 93 procent af husstandene og virksomhederne i dag, og det endelige målfoto vil nok vise, at vi faktisk er få procentpoint fra at indfri målsætningen.

Men selvom 93 procent har adgang til en hurtig forbindelse, er det faktisk kun 29 procent af husstandene og virksomhederne, der har valgt hurtigt net på mindst 100/30 Mbit/s. Samtidigt kan hele 80 procent endda få en lynhurtig forbindelse på 1 Gbit/s, men sølle 1 procent af husstandene og virksomhederne har valgt en sådan.

Mange danskere har derfor muligheden for at optimere videokvaliteten på hjemmearbejdspladsen og styrke adgangen til arbejdspladsens it-systemer. Øget kapacitet åbner også for nye muligheder og vækst inden for eksempelvis film- og tv-streaming samt gaming med ultrahøj billedkvalitet. Det kan samlet gøre danskerne mere digitale og dermed sikre, at vi fortsat er en af de førende og stærkeste digitale nationer i EU med høj produktivitet og velstand.

Læs hele artiklen på Børsen.dk: Debat | Dansk Erhverv: Coronakrisen har vist behovet for et digitaliseret Danmark - styrk landet med hurtigt internet.

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil