; ;
Gemt

Corona-pandemien har ramt dansk erhvervsliv benhårdt

29. marts 2020

Dansk Erhverv gør med en ny stor analyse status over konsekvenserne af coronakrisen, som har kostet milliarder i tabt omsætning. 

To uger efter første varsel af restriktioner indført i forbindelse med coronavirus gør Dansk Erhverv nu status over konsekvenserne. Omsætningen er faldet hos to ud af tre af Dansk Erhvervs medlemmer. I gennemsnit er omsætningen faldet med 30 procent, og det estimeres, at der i marts måned bliver et samlet omsætningstab på mellem 35 og 52 milliarder kroner i den danske serviceøkonomi 

”Analysen er uhyggelig læsning. Omvendt set kan det desværre ikke sige at være overraskende, at nedlukningen har slået så stærkt på dansk økonomi, som det nu viser sig at være tilfældet. Nu handler det om at få hjælpepakkerne til at virke. Det er af afgørende betydning. Derudover skal vi løbende se på steder, hvor der kan eller skal justeres til gavn for virksomhederne og dermed bevarelse af arbejdspladser,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen peger på, at det kan blive nødvendigt at se på lønkompensationen og gøre det muligt at få udgiftskompensation efter 30 procents fald i omsætning i stedet for 40 procent, som det er tilfældet i øjeblikket.  

Forlæng løbetiden på hjælpepakker 
Analysen viser desuden, at en tredjedel af virksomhederne tidligst forventer en normaliseret omsætning seks måneder efter, at samfundet igen lukker op

”Nu må vi se, hvordan situationen udvikler sig i de kommende dage og uger. Men det kunne meget vel være, at vi snart skal til at se på en forlængelse af hjælpepakkernes løbetid. Lige nu står de til at udløbe den 9. juni, og det er ikke utænkeligt, at det bliver til den korte side,” siger Brian Mikkelsen. 

Læs hele Dansk Erhvervs analyse herunder:

Økonomiske konsekvenser af corona-pandemien.

Økonomiske konsekvenser af corona-pandemien - Medlemsundersøgelse nr. 2 – uge 13

pdf

Download