Gemt

Redningskrans til rejsebureauer og rejsearrangører

19. marts 2020

Spredningen af COVID-19 har medført aflysninger af mange rejser og har alvorlige konsekvenser for rejsebranchen. Mange danske rejseselskaber er i konkursrisiko.

 

Det er derfor glædeligt, at regeringen og aftalepartier i dag er enedes om at styrke Rejsegarantifonden med en statslig garanti på 1,5 mia. kr. Samtidig udvides Rejsegarantifondens formål, således at fonden midlertidigt også yder kompensation for tilbagebetalingsomkostninger i forbindelse med aflyste rejser.

Dansk Erhverv har i tæt samarbejde med Danmarks Rejsebureauforening, DRF, og Rejsearrangørerne i Danmark, RID, det politiske system og embedsværk arbejdet på højtryk for at forebygge en hel branches kollaps.

”Det er meget glædeligt at politikerne har haft lydhørhed og at embedsværket har arbejdet non-stop, så Rejsegarantifondens formål midlertidigt udvides, så fonden også kan yde kompensation for aflyste rejser i forbindelse med Covid-19 i perioden fra Udenrigsministeriets skærpelse af rejsevejledningen og frem til 13. april”, siger direktør i Dansk Erhverv, Morten Langager.

I corona tider er der dog desværre sjældent roser uden torne. Der udestår stadig et arbejde med at sikre rejsebranchens rammer efter den 13. april og hensyn til en hurtig beslutning og enkelthed i aftalen betyder, at bl.a. ski-rejsebureauer, der blev hårdt ramt også før den 13. marts, stadig er udfordret.

Lovgivningen hastebehandles med fremsættelse og 1. behandling mandag og 2. og 3. behandling torsdag i næste uge.

Kontakt

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil