; ;
Gemt

Skattehjælp til trængte virksomheder

16. marts 2020

Regeringen kom i dag med tiltag på skatteområdet til trængte virksomheder. Håndsrækningen er mere end tiltrængt og velkommen, lyder det fra Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen.

Seneste skud på stammen af regeringens hjælp til det trængte erhvervsliv er en skattepakke, bestående af udskydelse af B-skat, samt udskydelse af moms i henholdsvis juni og september. Ifølge skatteministeriet vil det give 40 milliarder kroner i likviditet.

”Dette tiltag er selvfølgelig noget, som virksomhederne også kan bruge til noget. Desværre er det så også sådan, at udviklingen går hurtigt, og listen over trængte brancher og dermed virksomheder bliver stadig længere. Time for time er flere virksomheder og flere arbejdspladser i akut fare for at forsvinde, og derfor må jeg også sige, at vi har brug for mere. Også på skatteområdet,” siger Brian Mikkelsen.

Tiltag rettet mod trængte SMV’ere og små selvstændige
Udover de skattemæssige tiltag og andre tiltag, som allerede blevet lanceret, så foreslår Dansk Erhverv en række skattemæssige tiltag, som i særlig grad understøtter SMV’er og små selvstændige erhvervsdrivende.

”Dansk Erhverv har lavet en skattepakke, hvor vi blandt andet foreslår fuldt stop et stop for alle skatte, moms – og afgiftsbetalinger og tilbageførsel af den moms, som er betalt 2. marts. Der er virkelig brug for målrettede likviditetstiltag som gavner de små- og mellemstore virksomheder her og nu,” siger Brian Mikkelsen.

Skatteminister Morten Bødskov melder da også, at regeringen arbejder på yderligere initiativer, der vil holde hånden under selvstændige.

Læs Dansk Erhvervs forslag til skattepakke her