Gemt

Anderledes Black Friday i vente

20. november 2020

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at danskerne ikke forventer at handle mere på Black Friday, end de har gjort tidligere år, men pengene kan meget vel blive brugt mere i butikkernes online-afdelinger end i de fysiske.

 

Fredag den 27. november er det Black Friday. De foregående år har budt på markante stigninger i danskernes indkøb på dagen, men i år forventer danskerne ikke at bruge flere penge, end de gjorde sidste år. Således forventede 27 procent af danskerne i 2019 at købe noget på dagens, mens forventningen i 2020 er 23 procent.

”Vi kan også se, at godt halvdelen af dem, der køber noget Black Friday, vil gøre det i en fysisk butik. Otte ud af ti vil jagte tilbud online. Det betyder selvfølgelig, at mange både vil benytte sig af at tage turen ned i en fysisk butik og også købe online på dagen. Naturligvis kommer corona-epidemien til at betyde noget for årets Black Friday. Den har jo effekt på så mange andre aspekter af vores liv, men der er styr på sikkerhed, og alle forholdsregler bliver taget ude i butikkerne. Men det bliver nok en mere online-Black-Friday, end vi tidligere har set det,” siger Matthias Lumby Vesterdal, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Mange tænker på det lokale butiksliv
Pris og udvalg er stadig det vigtigste, når danskerne skal finde det sted, hvor de vil lægge pengene på Black Friday, men derudover svarer to ud af tre, som vil handle på Black Friday, at det er vigtigt for dem at handle dansk, så de kan støtte danske butikker og netbutikker.

”Det er egentlig meget positivt, at danskerne på denne måde viser, at de faktisk bakker op om deres lokale butiksliv, også når de jagter de bedste tilbud. Det er formentlig corona-epidemien, der har gjort folk opmærksomme på, at hvis de er glade for deres butikker, så skal de støtte op om dem, hvis de vil beholde dem – uanset om det er online eller fysisk,” siger Matthias Lumby Vesterdal.

Køber tøj, legetøj og elektronik
Danskerne forventer især at købe tøj, legetøj og elektronik på Black Friday. Således forventer halvdelen af de adspurgte, som køber noget Black Friday, at tøj ryger i den fysiske eller i den elektroniske indkøbskurv. 40 procent vil købe elektronik.

”I lighed med tidligere år er det to ud af tre, som bruger dagen til at købe julegaver til familie og venner. Så hvis man går og spekulerer på, hvad man mon får i julegave i år, så er det ikke utænkeligt, at man som voksen får enten tøj eller elektronik,” siger Matthias Lumby Vesterdal.

 

Kontakt os

Handel

Matthias Lumby Vesterdal

Politisk konsulent