Gemt

Krav om mundbind eller visir i hele detailhandlen

29. oktober 2020

Fra den 29. oktober 2020 indføres et landsdækkende krav om brug af mundbind eller visir i hele detailhandlen. Kravet gælder både medarbejdere og kunder. Derudover er det ikke længere tilladt at sælge alkohol efter kl. 22. Restriktionerne gælder foreløbig frem til den 2. januar 2021.

Som følge af det stigende smittetal har Statsministeren på et pressemøde i sidste uge indført yderligere restriktioner i Danmark. Særligt to af disse har betydning for detailhandlen. Restriktionerne gælder foreløbig frem til den 2. januar 2021.

Forbud mod salg af alkohol efter kl. 22
Fra mandag den 26. oktober er det forbudt at sælge alkohol efter kl. 22. Forbuddet kan ses som en tilføjelse til kravet om, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet.

Forbuddet mod salg af alkohol efter kl. 22 fremgår af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af COVID-19 (§ 7). Seneste version er pt. fra den 25. oktober 2020.

Samme bekendtgørelse indeholder også de allerede eksisterende krav til antal kunder per kvadratmeter, opsætning af informationsmateriale, tilgængelighed af håndsprit mv. (bekendtgørelsens § 9).

Krav om mundbind eller visir i detailhandlen
Fra torsdag den 29. oktober udvides kravet om brug af mundbind eller visir til at gælde indendørs lokaler, hvortil offentligheden har adgang. Det betyder bl.a., at der skal bæres mundbind eller visir i hele detailhandlen, som f.eks. dagligvarebutikker, bagere, storcentre og stormagasiner. Kravet gælder i hele landet og på alle tider af døgnet. Både medarbejdere og kunder er omfattet.

Kravet om mundbind eller visir fremgår af bekendtgørelse om krav om mundbind mv. på serveringssteder, i detailhandlen, kultur- og kirkeinstitutioner, idræts- og foreningsfaciliteter og på uddannelsesinstitutioner i forbindelse med håndtering af covid-19. Seneste version er pt. fra den 28. oktober 2020.

Som noget nyt i denne bekendtgørelse er det nu også tilladt at anvende de såkaldte ”hagevisirer”, som kun dækker mund og næse – det var ikke tilladt, da bekendtgørelsen kun omfattede serveringssteder.

Krav om skiltning
Det er et krav i bekendtgørelsen, at butikker skilter med kravet om brug af mundbind eller visir. Du finder skiltene her. 

Spørgsmål og svar om mundbind eller visir

pdf

Download

Kontakt os