Gemt

Digital handlekraft

Som samfund står vi overfor en række store udfordringer – klimaforandringer, velfærd under pres og en ny verdensorden banker på. Der er brug for nye løsninger til nye problemer. Digital handlekraft er Dansk Erhvervs forslag til, hvordan vi helt konkret udnytter potentialerne i den digitale omstilling til at løse disse udfordringer.

Nyhed
Læs Dansk Erhvervs 27 politiske forslag til, hvordan vi udnytter potentialerne i den digitale omstilling. ’Digital handlekraft’ er vores forslag til, hvordan vi skaber et mere robust, konkurrencedygtigt og ansvarligt, digitalt samfund.

Dansk Erhvervs digitale politik - Digital handlekraft

pdf

Download

Dansk Erhverv foreslår blandt andet, at:

  • Der sættes massivt ind på uddannelse, så alle – fra de store tech-virksomheder til de lokale SMV’er - får adgang til de rette digitale kompetencer.  
  • Der laves en pensionsreform for aldrende offentlige it-systemer der har fokus på, hvordan den offentlige sektor hurtigst muligt får udskiftet gamle legacy-systemer. 
  • Den offentlige sektor i samarbejde med erhvervslivet skal gå forrest ved at indføre klimavenlige løsninger, der ved hjælp at dataanalyse, IoT og kunstig intelligens kan nedbringe ressourceforbruget og bidrage til at skabe grønne smarte byer og samfund som helhed.  

Pressemeddelse om "Digital handlekraft"

Der er brug for nye løsninger til nye problemer. I Dansk Erhverv ønsker vi derfor et fornyet politisk fokus på digitaliseringen og ny teknologis potentialer, der kan bidrage til at vende samfundsudfordringerne til muligheder.  

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Anders Thomsen

Markedsdirektør
Rådgivning & Videnservice

Janus Sandsgaard

Digitaliseringspolitisk fagchef
Medarbejderprofil