Gemt

Danskerne er vilde med internationale sportsbegivenheder

16. august 2021

Danskerne er vilde med store internationale sportsbegivenheder, som fx EURO2020, og ser gerne at Danmark bliver vært for flere. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv


Ifølge danskerne er begivenhederne med til at placere Danmark på idrættens verdenskort og markedsføre Danmark i udlandet, og så samler det befolkningen og giver stolthed over at være danskere. Et flertal af danskerne mener også, at internationale sportsevent i Danmark er pengene værd.

”I Danmark er vi gode til at involvere lokalbefolkningen, når vi afholder store sportevents, fx ved at aktivere frivillige og lokale idrætsmiljøer, samt skabe folkefest og ekstra oplevelser rundt omkring eventet. Det er med til at gøre Danmark til et attraktivt værtsland for store sportevents, Og så har vi gode idrætsfaciliter, infrastruktur og hotelkapacitet, det tæller også,” udtaler Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

EURO2020 var et tiltrængt lyspunkt for hovedstadens turisme
Senest har EURO2020 vist Danmarks solide evner til at afholde store sportevents, mener Dansk Erhverv. Det er derfor ærgerligt, at coronapandemien spændte ben for et event, der skulle have skabt fulde huse på hotellerne og stor omsætning på byens barer, butikker mv.

”EURO2020 skulle have været en kæmpe begivenhed. Men det event som det endte med at blive, har stadig været en stor hjælp for København. Juni var bestemt ikke en lykkelig måned for hotellerne, men det kunne have været meget værre. Tiltrækning er flere sportevents er centrale i genrejsningen af turismen i hovedstaden, sammen med forbedrede rammevilkår for hoteller og restauranter”, siger Lars Ramme Nielsen

Det danske landshold spillede i juni tre hjemmebanekampe i Parken mod Finland, Belgien og Rusland. Spanien og Kroatien spillede også kamp i Parken. Belægningen på de københavnske hoteller lå i juni i år på 24,5 pct., mod knap 90 pct. i en normal juni, viser tal fra Dansk Erhverv.

Også i Sport Event Denmark glæder man sig over analysens resultater:

”Efter al for lang tids eventtørke er det forfriskende med Dansk Erhvervs analyse af danskernes holdning til store sportsbegivenheder. Jeg hæfter mig særligt ved, at danskerne mener, at de store sportsevents markedsfører Danmark i udlandet, placerer Danmark på sportens verdenskort samt samler den danske befolkning. Disse pinde er hjørnestenene i vores kommissorium og arbejde,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som i tæt samarbejde med de danske specialforbund og værtsbyer byder på og afvikler store, internationale sportsevents i Danmark.

Et efterår med flere sportevents
Efteråret 2021 byder på flere sportevents rundt omkring i Danmark.

Lige nu er Danmark  i fuld gang med at planlægge de kommende store events som bl.a. VM i kano og kajaksprint til september på Bagsværd sø, VM i badminton for hold til oktober i Aarhus og starten på Tour de France til næste sommer.

I hovedstaden har man i flere år set frem til WorldPrice og EURO-games som afholdes d. 12-22 august 2021. Sidstnævnte samler tusindvis af LGBTI+ atleter fra hele verden.

”Coronapandemien spænder fortsat ben for EURO-games, hvor forventningen var at tiltrække 6000 atleter. Seneste estimat fra Copenhagen Pride er, at der kommer ca. 2.500-3.000 deltagere alt i alt, hvoraf ca. 20-25 pct. er danskere. Derudover er der ekstra tilrejsende til kultur- og prideevents samt konferencer, herunder Human Rights Konferencen i Øksnehallen. Det er et tiltrængt lille plaster på det blødende sår hos hovedstadens hoteller, som igen i år kommer til at mangle de store internationale kongresser og professionelle møder,” udtaler Lars Ramme Nielsen.

Danskerne efterspørger flere store sportsbegivenheder i Danmark (Dansk Erhverv Analyse, 2021)

pdf

Download

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om turisme, oplevelse og kultur

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.