Gemt

Der indføres midlertidigt testkrav ved indrejse til Danmark

23. december 2021

Regeringen indfører fra den 27. december 2021 krav om, at alle indrejsende uden bopæl i Danmark skal tage en COVID-19 test inden indrejse til Danmark. Der gælder dog visse undtagelser fra kravet.

Sundhedsministeriet har i en pressemeddelelse oplyst, at Indrejsereglerne skærpes fra midnat natten til den 27. december 2021, således at gælder et generelt krav om, at alle der rejser ind i Danmark, skal være testet med en PCR-test (72 timer før indrejse) eller hurtigtest (48 timer før indrejse).

Kravet gælder også for vaccinerede personer, men ikke for tidligere smittede.

Personer med bopæl i Danmark kan vælge om de tager en test i udlandet inden de rejser ind i Danmark eller om de tager en test op til 24 timer efter indrejse.

Overholder man ikke kravene, kan man blive straffet med en bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

Undtagelser til kravet om test

Følgende personer er ikke omfattet af kravet om test i forbindelse med indrejse:

  • Børn under 15 år
  • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget den antigen- eller PCR-test for covid-19
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en antigen- eller PCR-test for covid-19
  • Personer, der tidligere har været smittet med covid-19, og som kan fremvise dokumentation for en positivt PCR-test for covid-19, som foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage før indrejsetidspunktet.
  • Personer med fast bopæl i grænselandet – den hidtidige definition af grænselandet er Slesvig-Holsten i Tyskland samt Blekinge, Skåne, Hallands og Vâstra Götalands len i Sverige, hvilket må forventes fortsat at være gældende.
  • Personer med fast bopæl i Danmark, som indrejser i Danmark efter at have udført arbejde, leveret tjenesteydelse eller gennemfører undervisning eller eksamen i grænselandet.
  • Personer der indrejser fra Sverige efter at have været i transit gennem Sverige til eller fra Bornholm, og som ikke har gjort ophold i Sverige.
  • Personer, der udgør aktiv eller passiv besætning på luftfartøj
  • Personer, der indrejser i Danmark med henblik på godstransport eller efter at have transporteret godt i udlandet.
  • Personer, der udgør besætning på tog, bus, skib eller taxi eller anden erhvervsmæssig persontransport, der kræver tilladelse efter taxiloven.

Tiltagene gælder fra mandag den 27. december 2021

Tiltagene træder i kraft ved midnat natten til mandag d. 27. december 2021 og har en foreløbig varighed på 3 uger dvs. til den 17. januar 2022.

Ovenstående nyhed er lavet på baggrund af sundhedsministeriets pressemeddelelse og oplysninger på coronasmitte.dk. Dansk Erhverv tager forbehold for ændringer når reglerne træder i kraft.

Kontakt os

Arbejds- og ansættelsesret H/T

Marianne Bækgaard Nielsen

Souschef, advokat (H)
Medarbejderprofil