; ;
Gemt

Til trods for nok en corona-jul: Dansk Erhverv forventer rekord-julehandel med stigning på en halv milliard

Nyhed

Julehandelsprognose 2021

pdf

Download

PRESSEMEDDELELSE

Selvom højtiden igen står i coronaens skygge, så viser Dansk Erhvervs årlige julehandelsprognose for 2021, at der igen i år sættes rekord i størrelsen af danskernes handel af julegaver. Ifølge prognosen forventes julehandlen at vokse med en halv milliard til 10,8 mia. kr. i forhold til sidste år.  

Danskernes lyst til at handle julegaver er ikke slået ud, selvom pandemien ikke har sluppet sit tag i samfundet endnu. Det viser julehandelsprognosen for 2021, som Dansk Erhverv netop har sendt på gaden. Den viser, at julehandlen forventes at vokse fra 10,3 mia. kr. i 2020 til 10,8 mia. kr. i 2021. Det er en stigning på cirka en halv milliard.

”Set med butikkernes øjne er det rigtig positivt, at danskerne stadig julehandler, selvom vi stadig kæmper med coronaen. Vi har som samfund rejst os flot efter de første bølger, og der er tårnhøj beskæftigelse, så generelt er økonomien god, og det ser vi også afspejlet i julehandlen,” siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør for handel i Dansk Erhverv.

Indkøb af julegaver på nettet vokser
Coronaen har især været med til at få handlen af julegave på nettet til at vokse. Forventningen er, at 34 pct. af julehandlen i år vil foregå på nettet. Det svarer til ca. 4 mia. kr. Det er et markant hop i forhold før pandemien i 2019, hvor forventningen var, at 27 pct. af julehandlen ville foregå via internettet.  

”Det er klart, at vi med coronaen og fysiske restriktioner har handlet mere på nettet. Det er jo godt for forbrugerne, at vi i Danmark er så langt fremme, at så stor en del af butikkerne kan tilbyde forbrugerne begge muligheder. Samtidig er det også godt for virksomhederne, for det gør dem trods alt lidt mindre sårbare i disse coronatider,” siger Henrik Hyltoft.

Ikke stor varemangel
Der har været talt en del om forsyningskrise og varemangel. I Dansk Erhverv er det dog ikke indtrykket, at der generelt mangler varer i butikkerne.  

”Virksomhederne er generelt rigtig dygtige til at købe ind og lagerstyre, så der er et rigtig fint og normalt vareudvalg på hylderne. Der kan være enkelte produkter eller modeller, som man måske ikke lige kan få, men der er virkelig ingen grund til panik. Der er masser af varer, så det er absolut de fleste julegaveønsker, der kan blive opfyldt,” siger Henrik Hyltoft.

Kontakt

For yderligere kontakt Henrik Hyltoft

Kommunikation & Presse

Jesper Ingemann

Pressekonsulent