; ;
Gemt

Hårdere straffe til butikstyve!

22. januar 2021

Det er allerede bestemt i lovprogrammet for Folketingsåret 2020-2021, at der skal ses på et nyt lovsforslag om hårdere straffe for butikstyveri, da bødestraffen ofte ikke står mål med værdien af de genstande, der bliver stjålet.

Det er i lovprogrammet for Folketingsåret 2020-2021 bestemt, at Folketinget i december 2020 skulle se på et nyt Lovforslag om hårdere straffe for butikstyveri. Strafferammen er normalt fra bøde til fængsel i op til et år og seks måneder. Formålet med lovforslaget er at skærpe bødestraffen for butikstyveri og særligt i gentagelsestilfælde. Derudover har lovforslaget også til formål at sikre kontrollen af handel med brugte genstande og dermed hindre videresalg af stjålne, forfalskede eller ulovlige genstande.

Dansk Erhverv bakker op om strengere straf for butikstyveri. Alt for ofte står bødestraffen ikke mål med værdien af de genstande, der bliver stjålet, hvorfor straffen ikke har den nødvendige afskrækkende effekt. Dansk Erhverv er derfor meget tilfredse med at strafniveauet skærpes i butikstyveritilfælde.

Det varslede lovforslag er dog endnu ikke fremsat.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil