Gemt

Opdaterede bekendtgørelser om berigede fødevarer

19. januar 2021

Den 1. januar 2021 trådte to opdaterede bekendtgørelser om berigede fødevarer i kraft. Væsentligste ændringer er, at listen over generelle tilladelser er opdateret og udvidet med en række nye generelle tilladelser.

To opdaterede bekendtgørelser om tilsætning af vitaminer og mineraler til fødevarer og om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer trådte i kraft den 1. januar 2021. Dansk Erhverv giver her overblikket over ændringerne.

Tilsætning af vitaminer og mineraler
Bekendtgørelse om tilsætning af vitaminer og mineraler til fødevarer - retsinformation.dk (nr. 1698 af 26. november 2020):

  • Gældende fra d. 1. januar 2021.
  • Erstatter den tidligere bekendtgørelse nr. 1150 af 7. juli 2020.
  • Væsentligste ændring er, at listen over generelle tilladelser i bilag 1 er opdateret og udvidet med en række nye generelle tilladelser.

Tilsætning af visse andre stoffer
Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer - retsinformation.dk (nr. 1697 af 26. november 2020):

  • Gældende fra d. 1. januar 2021.
  • Erstatter den tidligere bekendtgørelse nr. 726 af 28. maj 2020.
  • Væsentligste ændring er, at listen over generelle tilladelser i bilag 1 er opdateret og udvidet med en række nye generelle tilladelser.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent