; ;
Gemt

Lempede rejserestriktioner er en dejlig forfriskning i sommervarmen

18. juni 2021

Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget torsdag aften forhandlet en aftale på plads om yderligere åbning af Danmark i forhold til rejserestriktioner. Aftalen betyder, at dørene åbner sig mere og mere for de rejselystne. Det er godt nyt for landets turisme- og oplevelsesvirksomheder, mener Dansk Erhverv. 

 

Dansk Erhverv er glade for torsdag aftens aftale, der igangsætter den fjerde fase af genåbning af rejseaktiviteterne. Med aftalen genindføres den grønne farve i landeoversigten, og isolationskravet fjernes fra gule lande både ved indrejse og efter udrejse, hvilket i praksis betyder alle EU- og Schengenlande. Rejserestriktionerne overgår desuden til en coronapas-baseret tilgang, og samlet set betyder det, at flere danskere snart kan rejse ud og flere turister rejse ind.

”Vi er på forkant med smitteudviklingen i Danmark og kan derfor åbne op for yderligere rejseaktiviteter hurtigere end i resten EU. Sommeren byder for alvor op til sol, bade- og storbyferie, så det er godt, det bliver nemmere for os og vores rejselystne naboer at komme ud og nyde varmen – her eller uden for Danmark. Det har været vigtigt for Dansk Erhverv, at test ikke blev en barriere for de udenlandske turister, og nu skal vi så have fortalt dem, at det er både sikkert og enkelt at komme til Danmark,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, i Dansk Erhverv.

I Dansk Erhverv håber man, at de gode og forfriskende takter fortsætter i forlængelse af, at smittetallene falder og falder.

”Vi kan se, hvor godt det går med smitteudviklingen herhjemme, og der bliver taget nogle virkelig gode skridt i retning af en næsten normal sommer. Vi har kæmpet for at sikre landgang for krydstogter og havde ønsker til at testkravene ved indrejse blev lempet. Det er glædeligt, at begge dele er kommet med i aftalen. Som en næste sommerforfriskning kunne vi godt tænke os, at der blev taget et opgør med arealkravene herhjemme, som fortsat tynger mange turisme- og oplevelsesaktører,” siger Lars Ramme Nielsen.

Gør det nemmere for turisterne at komme og være her
Færre rejserestriktioner er et vigtigt skridt, men det bør følges op at en stærk markedsføring af Danmark og lempede hjemlige restriktioner.

”Vi står her på tærsklen til juli måned, og landet kræver i den grad turister. Det er den vigtigste måned på året for mange. Nu kan vi øge rejseaktiviteten, så det bør vi gøre reklame for, og så bør vi også gøre det nemmere at øge aktiviteten i turisme- og oplevelseserhvervet, mens sommergæsterne så er her og har pengepungen fremme."

"Når turisterne har betænkt Danmark deres tid og opmærksomhed, så er det bare om at give dem en god oplevelse, fra start til slut. Så kan det ikke nytte noget, at de farer vild i regeljunglen undervejs om, hvornår man skal bruge coronapas. Her bør coronapaskravet særligt for museer, zoo’s og forlystelsesparker genbesøges. Den danske sommer og højsæson er alt for kort til restriktioner, der ikke giver mening,” afslutter Lars Ramme Nielsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef
Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil