; ;
Gemt

Grundigt udspil fra Ydelseskommission kan virke

31. maj 2021

Ydelseskommissionen er netop kommet med et omfattende udspil, der umiddelbart ser ud til at kunne skabe et mere gennemskueligt system, lyder det fra erhvervsorganisation Dansk Erhverv.

 

Regeringens Ydelseskommission er netop kommet med sine anbefalinger til, hvordan man kan skrue et nyt ydelsessystem sammen. Det er et meget omfattende og interessant udspil, der samlet set ser ud til at give et større incitament til at arbejde for borgere på ydelser, og desuden på bundlinjen trækker arbejdsudbuddet op. 

”Ydelsesområdet er uhyre komplekst. Ydelseskommissionens udspil er både interessant og originalt i den forstand, at der bliver luget ud flere steder, så vi står tilbage med et system, der bliver mere gennemskueligt og øger incitamentet til at arbejde. Derfor ser vi frem til at gennemlæse udspillet, og vores udgangspunkt er klart, at det skal have en chance,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

Bør ikke få en højere ydelse
Peter Halkjær peger på, at det umiddelbart er vanskeligt at se, om der er familier på overførselsindkomst, som vil få en højere ydelse som følge af en suspendering af kontanthjælpsloftet.

”Lige der trænger vi til at blive klogere på, om der er lommer af personer, som vil få flere penge mellem hænderne, hvis udspillet realiseres. Hvis det er tilfældet, så vil det ikke være hensigtsmæssigt. Uanset, at resultatet samlet set vil betyde flere på arbejdsmarkedet, så kan der være delelementer, som skal justeres. Udspillet dækker heller ikke sanktioner overfor ledige, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Her kunne vi godt have ønsket os bud på mere enkle, tydeligere og virksomme sanktioner,” siger Peter Halkjær.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil