Gemt

Regeringen og erhvervslivet i digitalt partnerskab

16. marts 2021

Regeringen præsenterer i dag et nyt digitalt partnerskab med erhvervslivet, arbejdsmarkedets parter og eksperter. Rigtig godt og vigtigt, at der kommer mere fokus på Danmarks digitalisering, for den er afgørende for vores velstand og velfærd i fremtiden, og vi glæder til at være med i arbejdet, lyder det fra Dansk Erhverv.

Regeringen lancerer i dag Digitaliseringspartnerskabet om Danmarks digitale fremtid. Det er rigtig glædeligt, at regeringen nu sammen med topledere fra erhvervslivet og eksperter lægger kræfter i at få en samlet strategi for Danmarks digitale fremtid.

”Vi glæder os til arbejdet med digitaliseringspartnerskabet, og vi kommer grundigt forberedt i samarbejde med vores mange medlemmer. Der er ingen tvivl om, at vores samfund skal være i digital topklasse, hvis Danmark skal kunne klare sig i fremtiden, og det har vi rigtig mange gode input til, hvordan vi bliver,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen. 

Digitalisering har topprioritet
Digitalisering har topprioritet for Dansk Erhverv, og det er positivt at konstatere, at de spor, regeringen lægger ud i partnerskabets arbejde, langt hen ad vejen flugter med de forslag, som Dansk Erhverv har præsenteret i udspillet Digital Handlekraft, og det arbejde som pågår i Dansk Erhvervs tech-udvalg og det nyligt nedsatte Tigerråd.

”Vi er allerede langt i vores arbejde med, hvordan vi i Danmark bliver verdens bedste til at udnytte mulighederne i digitalisering og ny teknologi. Det er vigtigt, at vi styrker Danmarks konkurrencekraft og robusthed og gør vores tradition for ansvarlighed til en konkurrencefordel. Danmark er er et af verdens meste digitale lande, og vi besidder en stor digital handlekraft. Derfor er godt, vi nu kommer i gang med en national strategi, for det er afgørende for vores vej ud af krisen og ind i fremtiden,” siger Brian Mikkelsen.

Fra Dansk Erhverv er det administrerende direktør Brian Mikkelsen, som er med i partnerskabet, og Dansk Erhverv bistår også med sekretariatsbetjening. Konkret foreslår Dansk Erhverv, at der i strategiarbejdet især kommer fokus på uddannelse og digitale kompetencer, reformering af offentlige it-systemer, øget anvendelse af bl.a. IoT og kunstig intelligens – blandt andet til at skubbe på den grønne omstilling, flere midler til forskning og innovation samt at booste den digitale omstilling i SMV’erne.

Du kan læse mere om digitaliseringspartnerskabet på Finansministeriets hjemmeside.

Medlemmer af regeringens digitaliseringspartnerskab

pdf

Download

Kontakt

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent