Gemt

Storcentre og butikker i opråb: Vi kan sagtens genåbne trygt

18. marts 2021

Alle tænkelige forholdsregler er på plads, og med brede gangarealer og digitale kundetællere kan danske storcentre sagtens overholde samtlige restriktioner og sikre god afstand mellem kunderne. Sådan lyder det fra Danske Shoppingcentre, der har været tvangslukkede siden før jul. Nedlukningen har "voldsomme konsekvenser," lyder det fra adm. direktør Jesper Faurholdt. Han bakkes op af branchedirektør i Dansk Erhverv, Jens Birkeholm, som efterlyser handling.

Gangarealerne er mange meter lange og udstyret med håndspritdispensere. På gulvet viser store pile, hvilken side du skal gå på. Coronavagter patruljerer troligt, imens digitale kundetællere sikrer, at der ikke kommer for mange gæster ind i indkøbscentret City2 i Taastrup. 

Derfor er det svært at forstå, hvorfor centret fortsat skal holde lukket, når butikkerne i gågaden må holde åbent, lyder det fra Jesper Faurholdt, der er adm. direktør i Danske Shoppingcentre: 

“Vi har taget alle de forholdsregler, der overhovedet kan tages. Vi har digitale kundetællere, vi ved præcis, hvor mange kunder, der er i vores centre på et givent tidspunkt. Vi har opdelt kundetrafik, vi har brede gange med stor afstand. Vi er helt sikre på, at vi kan gøre det her på tryg vis,” siger han. 

Danske Shoppingcentre har 18 centre over hele landet i porteføljen, der har alle været lukket ned siden før jul - og det har sat sine spor, fortæller Jesper Faurholdt: 

I den periode har vi manglet kunder og omsætning, så det har voldsomme konsekvenser,” siger han. 

Også Jens Birkeholm, der er branchedirektør i Dansk Erhverv og repræsenterer en bred række udvalgsvarebutikker, har svært ved at forstå, at butikkerne i storcentrene stadig skal holde gitrene nede. 

”De er stadig tvangslukkede, mens de kan kigge på, at de butikker, der ligger i gågader og stræder, holder åbent,” siger han. 

Jens Birkeholm henviser til, at Dansk Erhverv har lavet en genåbningsplan med konkrete og gennemarbejdede værktøjer, som politikerne med fordel kan kigge på og få inspiration. 

For der er brug for at handling, understreger branchedirektøren: 

Pengene løber ud af kassen i alle de her virksomheder, i butikkerne og i centrene. Hvis vi skal redde mest muligt videre, så skal det være nu. Ellers er der en risiko for, at der ikke er så meget, vi kan genåbne.”  

Læs Dansk Erhvervs genåbningsplan her: Dansk Erhverv: Forskellen på håb og håbløshed er en plan  

Kontakt os

Kommunikation

Signe Hvas

Kommunikationskonsulent