Gemt

Coronapas genindføres på cafeer og restauranter

10. november 2021

Det er besluttet, at COVID-19 igen skal klassificeres som en samfundskritisk sygdom, og fra fredag den 12. november genindføres kravet om fremvisning af coronapas på bl.a. cafeer og restauranter.

 

På baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen har Folketingets Epidemiudvalg besluttet, at COVID-19 igen skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Det betyder samtidig, at det bliver muligt at genindføre kravet om fremvisning af coronapas på en række lokaliteter, såsom cafeer og restauranter (take-away undtaget) samt ved en række arrangementer indendørs med flere end 200 deltagere og udendørs med flere end 2000 deltagere. Kravet om coronapas træder i kraft fredag den 12. november.

Kategoriseringen af COVID-19 som en samfundskritisk sygdom gælder indtil videre i en måned, hvorefter der igen skal tages stilling. Der er ingen tvivl om, at det med denne klassificering, bliver nemmere for regeringen at indføre yderligere restriktioner. Derfor arbejder Dansk Erhverv bl.a. for, at kravet om coronapas ikke bliver udvidet til at gælde i fx detailhandlen, ligesom vi er stærkt imod restriktioner på antallet af kunder/gæster og på åbningstider.

Nye nedlukninger må undgås
Dansk Erhverv er enig i, at nye nedlukninger må og skal undgås. Derfor er der opbakning til indførelse af coronapas, men vi mener samtidig, at det er vigtigt med tæt dialog om coronahåndteringen mellem erhvervslivet, myndigheder og politikere. Dansk Erhverv vil i den sammenhæng appellere for proportionalitet og så meget forudsigelighed som muligt, så virksomhederne i bedst mulig tid ved, hvad de har at forholde sig til.

Læs mere:
Erhvervsministeriet: Coronapas på serveringssteder og i nattelivet
Kulturministeriet: Krav om coronapas bliver indført i dele af kultur- og idrætslivet
Sundhedsministeriet: COVID-19 er igen en samfundskritisk sygdom

Her skal du vise coronapas

Her skal man vise coronapas fra fredag den 12. november:

  • Nattelivet
  • Indendørs serveringssteder


Herudover skal der tjekkes coronapas til arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs. Dette gælder for følgende på erhvervsområdet:

  • Bade- og legelande
  • Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer
  • Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer

Folk, der er fuldt vaccineret, eller som har modtaget deres første vaccinestik inden for de sidste to uger, skal blot vise deres gyldige coronapas, hvis de eksempelvis vil på restaurant eller til større arrangementer.

Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ coronatest, eller såfremt de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 6 måneder. Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

Kompensation for faste omkostninger
Der vil fortsat være adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct. frem til den 31. december 2021. Derudover kan virksomheder anvende den midlertidige arbejdsfordelingsordning. Tidsfrist for ansøgninger er pt. 1. december.

Kilde: Erhvervsministeriet 10. november 2021

Kontakt os

Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Chefkonsulent