; ;
Gemt

Dansk Erhvervs engrosanalyse på fødevarer

26. oktober 2021

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at coronapandemien har haft en kortvarig, negativ indvirkning på dansk import af føde- og drikkevarer.

 

Coronapandemien har sat sit tydelige spor på Danmark og resten af verden – med krav om øget afstand, ind- og udrejserestriktioner og påbud om brug af mundbind i bl.a. detailhandlen. Alt sammen noget som vi efter mere end halvandet år, nu er ved at lægge bag os.

Pandemien har dog også haft en indvirkning på dansk import af føde- og drikkevarer. Tal fra Danmarks Statistik viser, at importen af føde- og drikkevarer faldt drastisk i marts 2020, da Danmark og store dele af verdenen lukkede ned første gang. I maj 2021 lå handlen med føde- og drikkevarer dog igen på niveau med før corona. Overordnet lander den danske import af føde- og drikkevarer i 2020 samlet set således på et stabilt niveau, der ikke er meget lavere end importen i 2019.

Anderledes ser det ud med eksporttallene for føde- og drikkevarer. Sammenligner man eksporten i 2020 med 2019, er den faldet med 2,4 mia. kr. Her kan dog ikke spores en entydig sammenhæng til coronapandemien, da jævnlige udsving synes at være en realitet.

Læs mere i Dansk Erhvervs konjunkturindblik, som følger udviklingen i den danske engroshandel med føde- og drikkevarer. Konjunkturindblikket er baseret på tal fra Danmarks Statistik til og med 4. kvartal 2020. Dog inkluderer udviklingen i eksport og import pr. måned 2. kvartal 2021.

Du kan hente hele Dansk Erhvervs konjunkturindblik for fødevarer engros nedenfor.

Engroshandel med fødevarer 2021

pdf

Download

Kontakt

Fødevarer

Anders Kroman Liin

Politisk konsulent