Gemt

Glæde over lempelser af rejserestriktioner

12. oktober 2021

Det vækker glæde hos Dansk Erhverv, at der nu sker en markant lempelse af rejserestriktionerne. Særligt positivt er det, at den forvirrende farvekode orange nu forsvinder, så lande fremover kun har status som enten grønne eller røde.

De danske rejsebranche har lidt hårdt som følge af COVID-19. Nedlukninger og rejserestriktioner har til tider sendt store dele af erhvervet til tælling, og branchen er fortsat påvirket. Med den netop indgåede aftale ser tingene lidt lysere ud, er vurderingen fra Dansk Erhverv.

”Først og fremmest er det godt, at der nu helt konkret er færre restriktioner. Det gør en forskel for branchen. Desuden har farvekoden orange skabt en del forvirring blandt danskerne. Det er meget nemmere at orientere sig i, at et land enten er rødt eller grønt. Vores vurdering er, at det vil få lere danskere til at rejse ud. Der er derfor grund til at kvittere kraftigt for denne aftale,” siger Lars Ramme Nielsen, turisme og oplevelseschef i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv bifalder desuden meget, at de gældende restriktioner for krydstogtturisme ophæves og erstattes af lempeligere restriktioner, hvor krav om vaccination eller negativ test forud for den første ombordstigning på krydstogtskibe er tilstrækkeligt.

Fortsatte udfordringer
Lars Ramme Nielsen tilføjer, at der vil gå lang tid, før rejsebranchen er tilbage til tilstanden for corona.

”Desværre fylder corona fortsat meget i verden omkring os. Det er derfor usikkert, hvornår danskernes rejsemønstre ligner dem, som vi så før corona. Derfor er det så vigtigt, at vi fra dansk side gør alt, hvad vi kan, for at sikre de i situationen bedst mulige forhold for branchen,” siger Lars Ramme Nielsen.

Se aftalen her:

Justitsministeriet: Enighed om normalisering og forenkling af rejseregler som følge af COVID-19

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil