Gemt

Novozymes’ topchef: Sådan får vi højtuddannet arbejdskraft til Danmark

02. september 2021

Danmark er et godt sted at drive virksomhed, men vi skal fokusere mere på diversitet og prioritere talentmassen, hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence, mener Ester Baiget fra Novozymes, der gæstede Dansk Erhvervs Årsdag. 

Ester Baiget er topchef i Novozymes, og så er hun jagt efter det samme, som mange andre virksomhedsledere: højtuddannet arbejdskraft, der vil flytte til Danmark. 

Dansk Erhvervs Konkurrenceevnebarometer viser, at Danmark ligger nummer henholdsvis nummer 12 og 13 blandt de 35 OECD-lande, når det handler om at sikre den langsigtede vækst i arbejdsstyrken og tiltrække højtuddannet, udenlandsk arbejdskraft. 

For at komme højere op på listen skal vi - ifølge Novozymes’ topchef - blandt andet fokusere på diversitet og inklusion. 

”Manglen på diversitet og inklusion er faktisk overraskende stor, og det er problematisk, fordi det er dårligt for evnen til at tiltrække arbejdskraft. Talentmassen og udvalget bliver simpelthen mindre,” forklarer hun fra scenen på Dansk Erhvervs Årsdag. 

"Det er meget svært at ansætte flere kvinder, hvis alle ansøgere er mænd."

Hvordan ændrer man så det?  

I Novozymes har man først kigget på tallene og indrømmet, at der er en udfordring, forklarer Ester Baiget. 

”Og så har vi gjort noget for at ændre det. Vi ændrer eksempelvis i vores rekrutteringsstrategi, og måden vi skriver stillingsopslag, for det er meget svært at ansætte flere kvinder, hvis alle ansøgere er mænd. Vi forsøger også at vise, vi har et formål, og at du bliver en del af vores fremtid. Det, tror jeg, også hjælper med at lokke talenter til.” 

Ester Baiget blev interviewet af Charlotte Beder til Dansk Erhvervs Årsdag

Et eventyrland 

Ester Baiget var egentlig ikke på jobjagt, da hun for godt halvandet år siden skiftede en toppost i kemikoncernen Dow ud med stillingen som adm. direktør i danske Novozymes.  

Udfordringen med at sikre vækst i Novozymes var dog for lokkende, og derfor flyttede hun og resten af familien til Danmark. 

At Novozymes’ hovedkontor ligger i Danmark var netop en af grundene til, at hun valgte at sige ja til udfordringen. 

”Danmark er nærmest – udover vejret - et eventyrland, og mange af de ting og værdier, som jeg værdsætter højt, er i højsædet,” siger hun.  

Du skal være bekymret 

Som i alle eventyr er der dog også farer, der lurer. For Novozymes - og mange andre virksomheder - består faren især af manglen på kvalificeret arbejdskraft.  

"Jeg er altid bekymret. Den dag, du stopper med at være bekymret, begynder du at tabe. Men jeg er ikke bange, og jeg er ikke lammet."

”Samspillet mellem universiteterne og virksomhederne er godt, og det sikrer en god talentmasse. Det ser vi gerne udbygget – ikke afviklet ved at lave færre engelsksprogede uddannelser og udflytninger, der gør det mindre attraktivt for de unge mennesker at vælge de uddannelser, der skal sikre os arbejdskraft. Det kan blive problematisk, hvis det sker, for vi kan ikke gå på kompromis med talent.” 

Direkte adspurgt, om hun er bekymret over manglen på arbejdskraft og talent, svarer Ester Baiget prompte. 

”Jeg er altid bekymret. Den dag, du stopper med at være bekymret, begynder du at tabe. Men jeg er ikke bange, og jeg er ikke lammet. Vi vil fortsætte med at være en ledende biotech-virksomhed, men jeg beder jer; prioritér talentmassen – fjern den ikke.”  

 

Se eller gense interviewet med Ester Baiget herunder: 

Kontakt os

Kommunikation

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent