{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
30. august 2022
Mangel på arbejdskraft er ud over stigende omkostninger den altoverskyggende dagsorden for størstedelen af dansk erhvervsliv i denne tid. Det gælder i særdeleshed for hotel- og restaurationshvervet.
Problemet kræver på én og samme tid løsninger her og nu, samt langsigtede tiltag. Dansk Erhverv arbejder på løsninger inden for begge horisonter. Blandt de langsigtede tiltag, så skal det sikres, at uddannelsessystemet leverer tilstrækkeligt af de mange dygtige faglærte, som vi kommer til at mangle i årene fremover. Antallet af faglærte unge på tjener-, kokke- og receptionistuddannelserne har i de senere år ikke set en tilstrømning, der matcher, at antallet af restauranter og hoteller er steget betragteligt i samme periode, især i København.
Hvordan løser vi problemet?
Desværre har branchens mange kampagner kørt uden nogen større effekt på tilstrømningen til hotel- og restaurantuddannelserne. Vi er bekendt med tilsvarende frugtesløse kampagneindsatser på andre områder.
Dansk Erhverv prioriterer og har sæde i de faglige udvalg bag uddannelserne, hvor man i de senere år har prioriteret at bruge de årlige midler, der modtages fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), til udvikling af en række initiativer, der bidrager til elevernes uddannelse og branchens attraktivitet. Det er fx systemer til godkendelse af læresteder, lærebøger og kokke/tjener-materiale til grundskolens elever samt meget andet, som er meget målrettet branchen og de unge.
Vær med til at finde løsninger
I Dansk Erhvervs Uddannelsesudvalg for hotel- og restaurantuddannelserne mødes hoteller og restauranter til drøftelser om udviklingen af erhvervsuddannelserne samt de aktuelle behov for efteruddannelse.
Her er problemstillingerne og mulige initiativer løbende på agendaen, ligesom emnet bliver drøftet på kommende møde i Dansk Erhvervs Hotelnetværk.
Dansk Erhverv hører gerne fra medlemmer, som er interesseret i at indtræde i Uddannelsesudvalg for hotel- og restaurantuddannelserne.