Gemt

SMV:Grøn - Ansøg om tilskud til din grønne omstilling

11. januar 2022

Den 24. januar 2022 åbner Virksomheds-programmet for nye ansøgere til en pulje for SMV’er, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling. Støtten kan bruges til rådgivning, investering eller kompetence-udvikling gennem kontant medfinansiering eller medfinansiering gennem medarbejdertimer.


Den 24. januar 2022 åbner ansøgningsportalen for SMV:Grøn for anden gang. Tilbuddet omfatter en række initiativer, som har til formål at hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.

Du har mulighed for enten at søge om en voucher 1 til en værdi af op til 140.000 eller voucher 2, som har en værdi af op til 360.000DKK til at støtte din virksomhed med rådgivning, investering eller kompetenceudvikling. De forskellige tilbud, som kan ses nederst i artiklen, kan kombineres eller stå alene, undtagen kompetenceudvikling, som skal kombineres med enten investering eller rådgivning. Denne hjælp modtages gennem kontant medfinansiering eller medfinansiering gennem medarbejdertimer.

Bliver du godkendt får du rådgivning af eksperter, der kan hjælpe dig med alt fra certificering, verdensmål, kommunikation, markedsføring og livcyklusanalyser (LCA’er).

Voucher 1:

Er målrettet mindre virksomheder eller virksomheder, som er meget nye i forhold til den grønne omstilling:
Støtten er: 

 • Rådgivning á 50.000 kr. Her kan vælges, om man ønsker at kontant medfinansiere med 50.000 kr. eller medfinansiere med 200 medarbejdertimer.
 • Investering á 50.000 kr. 
  Der ydes ikke støtte til maskiner og udstyr, som er energiproducerende. Ønsker du støtte hertil, henviser vi til Energistyrelsens puljer. 
 • Kompetenceudvikling á 40.000 kr. 
  Her medfinansieres med 160 medarbejdertimer. 

Voucher 2: 

Er målrettet større virksomheder, som er mere modne i forbindelse med den grønne omstilling. 
Støtten er: 

 • Rådgivning á 150.000 kr. Her kan vælges, om man ønsker at kontant medfinansiere med 150.000 kr. eller medfinansere med 600 medarbejdertimer. 
 • Investering á 150.000 kr. Der ydes ikke støtte til maskiner og udstyr, som er energiproducerende. Ønsker du støtte hertil, henviser vi til Energistyrelsens puljer. 
 • Kompetenceudvikling á 60.000 kr. Her medfinansieres med 240 medarbejdertimer. 

Læs mere om SMV:Grøn her: SMV:Grøn | Virksomhedsprogrammet

For at kunne blive godkendt til støtten, er der en række kriterier, som der skal være opfyldt:

 • Din virksomheds skal leve op til EU's kriterier for definitionen af en SMV, hvilke vil sige beskæftiger under 250 personer og har en årlig omsætning på højst 50 mio. EUR og/eller, samt har en samlet årlig balance på højst 43 mio. EUR.
 • Din virksomheds skal have et dansk CVR-nummer.
 • Ved deltagelse i et kompetenceudviklingsforløb, er der krav om, at deltageren har et dansk CPR-nummer.

Læs mere om, hvordan du ansøger puljen her

Kontakt

Handel

Marie Josephine Mustelin

Politisk konsulent