;
Gemt

Husk at udnytte forlænget oplysningsfrist hos Skattestyrelsen

To dage tilbage: Skattestyrelsen oplyser at de fortsat mangler 40.000 oplysningsskemaer og derfor opfordrer Dansk Erhverv til at virksomhederne husker at at udnytte den forlængede oplysningsfrist som er.

Nyhed

06. juli 2022

I sidste uge blev virksomhedernes deadline for indberetninger af selvangivelser udskudt til torsdag den 7. juli 2022, på baggrund af de mange IT-nedbrud. Skattestyrelsen meddeler dog at indberetningsaktiviteten er faldet markant siden den oprindelige deadline, og derfor Dansk Erhverv nu virksomhederne til at udnytte den nye frist og undgå et skattetillæg.

Som en afledt effekt af driftsforstyrrelser på NemID i uge 25 opstod et uhensigtsmæssigt stort pres på Skattestyrelsens system TastSelv-Erhverv DIAS i dagene op til virksomhederenes oplysningsfrist den 30. juni 2022. Som konsekvens besluttede Skattestyrelsen med kort varsel at udskyde oplysningsfristen, så virksomhederne fik bedre muligheder for at indsende oplysninger til tiden, hvilket Dansk Erhverv takker for.

Konktret mangler Skattestyrelsen fortsat cirka 40.000 oplysningsskemaer. Jacob Ravn, Skattepolitisk chef hos Dansk Erhverv, opfordre til at virksomhederne indberetter med det samme:

"Det er klart bedst for alle parter hvis den forlængede frist bliver benyttet løbende. Vi skal nødigt se et nedbrud den 7. juli på deadline, hvis alle 40.000 oplysningsskemaer bliver indberettet i sidste øjeblik. Det kan Skattestyrelsen ikke håndtere, og det ser ikke ud til fristen forlænges en gang til."

Hvis et selskab ikke når at indsende oplysninger til Skattestyrelsen inden den nye frist 7. juli, så bliver selskabet pålagt skattetillæg på 200 kr. for hver dag oplysningerne er forsinket. Dog højst på 5.000 kr.

Borgere og virksomheder kan kontakte Skattestyrelsen på tlf.: 72221818

Kontakt

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil